Friday, May 3, 2024
HomeНовиниБългария3 г. детето ни е в гроба, а убиецът му ходи по...

3 г. детето ни е в гроба, а убиецът му ходи по дискотеки

Граждани искат справедливи наказания и законодателни промени

Пореден протест срещу войната по пътищата. Граждани се събраха пред Съдебната палата в София с искане за справедлива присъда за Петър Маринашки, причинил смъртта на 16-годишния Тодор Бараков и 17-годишния Виктор Василев при катастрофа на пътя Пловдив – Пещера.

Протестиращите поискаха справедливи наказания за убийците на пътя и законодателни промени за по-сорови наказания за нарушителите. Инцидентът, при който загинаха двамата младежи беше в края на 2020 година, тогава Маринашки с висока скорост и след употреба на марихуана се заби в крайпътно дърво. Той беше пуснат на свобода срещу гаранция от 2000 лева.

“Малка част от тези хора са самокатастрофирали. Това са убити от пияни, дрогирани, от такива, които карат с двойно по-висока скорост, както на бул. “Сливница”, каза една от почернените майки.

Родителите настояват да няма законодателна възможност смърт в катастрофа, след употреба на алкохол и ли наркотици, да се счита за убийство по непредпазливост.

“3 г. нашето дете е в гроба, а убиецът е на свобода, ходи по дискотеки, по казина, докато ние ходим всеки ден на гробищата. Това е с всички тези семейства, които сме събрали, за съжаление вече над 30 на брой”, каза друга майка, загубила детето си в катастрофа./ bgonair.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular