Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБобов дол3 г. затвор за собственика на автоморга в Големо село

3 г. затвор за собственика на автоморга в Големо село

Наказанието е за укриване на части от крадени коли

Районен съд – Дупница призна подсъдимия Л. Т. /на 46 години, осъждан/ за виновен в укриване на вещи в автоморга, от разглобени, противозаконно отнети автомобили на обща стойност 38918,00 лв., като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, при първоначален режим на изтърпяване „общ“, както и глобав размер на 5 000 лв.

Съдът, под председателството на съдия Страхил Гошев призна подсъдимия Л. Т. от гр. Дупница за виновен в това, че от неустановена дата след месец декември 2015 год. до 7 март 2019 г. в с. Големо село, област Кюстендил, в автоморга, е  закупил лизингов лек автомобил марка „ Ауди“ А 5 S LINE за сумата от 4 500 лева и е укрил части на обща стойност 38 650 лв.  Автомобилът е бил противозаконно отнет на 25 февруари 2019г. в с. Петърч, община Костинброд от лизингополучателя. В автоморгана имало още нарязано купе от друг лизингов лек автомобил „Фолксваген Голф”, откраднат в района на 06 РУ- СДВР. Намерено е и нарязано купе от лек автомобил “Тойота Аурис“ със собственик Д. К. от гр.София, като автомобилът е бил противозаконно отнет в района на 07 РУ- СДВР, преден капак от „Мерцедес“, собственост на М. Н от Варна, като автомобилът също е бил откраднат през месец декември 2015 г. в София.

Веществените доказателства: предадени за съхранение на 11.03.2019 г. в тилова база при ОД МВР- Кюстендил и представляващи различни видове авточасти и компоненти от противозаконно отнети на територията на Република България леки автомобили, ще се върнат на собствениците след влизане на присъдата в сила.

Решението на магистратите може да се обжалвапред Окръжен съд – Кюстендил.

RELATED ARTICLES

Most Popular