Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупница3-ма младежи започват работа в oбщина Дупница по програмата "Старт в кариерата"...

3-ма младежи започват работа в oбщина Дупница по програмата “Старт в кариерата” от 1 януари, напливът е за правния отдел

Много сме затруднени откъм избора, но до петък ще се произнесем, заяви зам.-кметът Крум Милев

 

3-ма младежи ще започнат работа в oбщина Дупница по програмата “Старт в кариерата”, която се финансира от държавата, съобщиха от пресцентъра на кметството. От началото на 2018 година възможност да навлязат в професиите си ще имат завършили студенти, като отделите, в които ще бъдат назначени за срок от 9 месеца, са “Екология”, “Административно-информационно обслужване” и в правния отдел. Заплатите за целия период на договора се плащат от държавния бюджет.
Общо 6-има млади хора се явиха на интервюто пред комисия с председател зам.-кметът Крум Милев. Най-голям бе интересът към юридическия отдел на администрацията, за който кандидатите са 4-ма. За другите две позиции има по един кандидат. “Много приятно останахме изненадани цялата комисия от представянето на тези младежи. Личи си, че имат сериозна подготовка и ги очаква добро бъдеще. Да си призная честно, много сме затруднени откъм избора, но до петък ще се произнесем. Оптимист съм за младото поколение в Дупница, ако съдя по тези хора. За всяка програма, която дава възможност да разкрие работни места и особено за млади хора в региона, знаете, че винаги кандидатстваме. Това е добър старт в бъдещите им професионални ангажименти”, коментира Милев.

RELATED ARTICLES

Most Popular