Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерник30 деца в Перник получават "Топъл обяд" от БЧК

30 деца в Перник получават “Топъл обяд” от БЧК

30 деца от 5-ти до 11-ти клас от Средно училище „Темелко Ненков” в Перник получават топъл обяд в разкритата за целта трапезария, съобщиха от Областния съвет на БЧК. Трапезарията функционира от този месец по линия на програмата „Топъл обяд” на БЧК.

Преобладаващата част от учениците в средно училище „Темелко Ненков” в Перник са от ромски произход. Тези от тях, на които е осигурена топла храна са сираци или полусираци, деца на самотни родители и деца, чийто семейства поради социални причини не могат да обезпечат основни потребности от ежедневието им. Порционът включва супа и основно ястие или основно ястие и десерт. Топлият обяд децата ще получават до 30 март следващата година, каза председателят на БЧК в Перник Наташа Минева.

„Но само тези, които идват на училище, за да може да се стимулира и тяхното обучение. Освен това, Перник е една от малкото области, за които НС на БЧК отпусна 1 200 лева за закупуване на топли зимни якета за тези дечица. Вчера вече получиха и якета”.

За други 100 нуждаещи се деца от региона са осигурени коледни здравословни пакети. Те са разпределени с помощта на „Социално подпомагане”, като стойността на един пакет е 10 лв.

RELATED ARTICLES

Most Popular