Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендил34.9 мм. е черешата рекордьорка в Кюстендил!

34.9 мм. е черешата рекордьорка в Кюстендил!

Призът спечели читалище „Христо Ботев 1948“ от Пиперков чифлик

Читалище „Христо Ботев 1948“ от село Пиперков чифлик спечели наградата за най-едра череша на 14-ото издание на празника на черешата в Кюстендил. Журито измери череши с размери от 34.9 мм. За най-атрактивно вешало беше определено това на НЧ „Отец Паисий 1928“ от село Багренци.

Първо  място  за най-оригинално пано спечели  НЧ „Съгласие 2007” с. Жабокрът. Първо място за най-красив черешов щанд спечели  НЧ „Христо Ботев 1920” с. Таваличево.  На второ място се класира НЧ „Пробуда 1919” с. Копиловци.  Трето място зае – НЧ „Славчо Темкин 1911” с. Драговищица . Череши, черешови произведения на изкуството, черешова кулинария – всичко това е само част от „Празника на черешата“ 2021 година!

Община Кюстендил за поредна година представи своите изключителни и неподражаеми произведения с череши.Богата певческа и танцова програма забавляваше хилядите кюстендилци и гости на града, които присъстваха на официалното откриване на празника и посетиха уникалното черешово изложение. Над 100 сорта череши представи Институтът по земеделие в Кюстендил, който и тази година бе партньор на Община Кюстендил в организацията на събитието.

130 производители, търговци и занаятчии от региона и страната бяха част от празничната атмосфера. Празникът продължава тази вечер с участието на Рафи.

Програма за 27 ЮНИ /НЕДЕЛЯ/

10:30 ч. – Кулинарна надпревара „Череши в кухнята”и кулинарни демонстрации, с гот-водещ Драго Драганов

12:00 ч. – Състезателни игри с череши

14:00 ч. – Обявяване на резултатите от кулинарна надпревара „Череши в кухнята” и закриване на празника

 

RELATED ARTICLES

Most Popular