Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаРецидивистът Тайсъна извади кухненски нож на полицая Кирил Дишов в Дупница, униформеният...

Рецидивистът Тайсъна извади кухненски нож на полицая Кирил Дишов в Дупница, униформеният го усмири с куршум в крака

26-годишният рецедивист Стефан Бориславов, известен с прякора Тайсъна, нападна с нож служителя на криминална полиция в Дупница Кирил Дишов. За да се защити, служителят на реда възпроизвел изстрел и нападателят е ранен в крака. Оказана му е помощ в спешния център в Дупница, той без опасност за живота.

26-годишният дупничанин е известен на полицията с множество разнообразни престъпления – кражби, грабежи, повреждане на чужда собственост, нанасяне на телесни повреди. Осъждан е многократно. Инцидентът е възникнал в Горна махала в Дупница, полицейските служители издирвали мъжа за изясняване на съпричастността му към извършени кражби. Уведомен е дежурен прокурор за случая.

На място беше и шефът на полицията Борислав Динев. „Колегата е действал в условия на неизбежна охрана. Води се следствие. Ромът на няколко пъти е замахнал с кухненски нож към него. Той и съпругата му са съпричастни към серия престъпления. Колегата е стрелял първо във въздуха, дал е предупредителен истрел, след което го е прострелял в крака. Не смятам, че трябва да чака да бъде заклан от рецидивист“ – каза Динев.

Екип на ВЯРА установи, че става въпрос за прочутия криминален звяр на Дупница Тайсъна. Той живее на улица „Саморанска“, пред стадиона.

RELATED ARTICLES

Most Popular