Monday, May 6, 2024
HomeНовиниБългарияРазмяна на удари между БСП лидерите, Корнелия Нинова: Гергов е най-добрият пример за...

Размяна на удари между БСП лидерите, Корнелия Нинова: Гергов е най-добрият пример за паралелна държава и за задкулисие

Председателят на партията в Пловдив отвръща: Нинова, показвате се като човек, който не е приятел с истината

 

Размяната на совалки през медиите между лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на партията в Пловдив Георги Гергов продължават. След като той напусна поста заради скандала „Цумгейт”, от няколко дни се водят и лични престрелки между двамата. Всичко започна, след като Гергов заяви, че всеки председател на БСП си отива и че ще е по-добре тя да си иде по-рано. От своя страна Нинова също не остана длъжна на председателя на Столетницата в областния град. Войната на ново ниво идва с отворено писмо от Гергов към Нинова, с което той иска да й каже още “някои неща”:

„Уважаема госпожо Нинова, преди да затворим страницата по случая „Георги Гергов”, добре е да си кажем още някои неща, защото човек, дори често да си служи с неистини, трябва да го прави с мяра. Много добре знаете, че по Ваше предложение отговарях за коалиционната политика в БСП. В това си качество съм се срещал с ръководствата на почти всички български партии. Политическа партия ГЕРБ не прави изключение. За резултатите от всяка среща съм Ви информирал лично. Когато се учудвате, че съм разговарял с Политическа партия ГЕРБ, Вие се показвате като човек, който не е приятел с истината. Твърдението, че „Интервюто на Георги Гергов е най-добрият пример за паралелна държава и за задкулисие, срещу което се обявих на конгреса, на който бях избрана“, е невярно. Ако това е вашето разбиране за задкулисието и паралелната държава, то Вие се борите срещу нещо друго и лично можете спокойно да си останете част от задкулисието. Относно ходенето ви в Пловдив, поканата с открито писмо и съдържанието на не съвсем лицеприятния разговор, за който говорите. Пред очите на публиката и присъствалите Вие подменяте нещата. Защо употребих думата „инкогнито“, Вие най-добре знаете. Относно това дали ви е страх, като заявявате: “Не ме е страх, заявявам категорични и принципни позиции, това е промяна на прехода, която цялата политическа класа, обвързана с икономически връзки, окраде този народ“ по-важното е дали си давате сметка къде стоите лично Вие в този преход.

Преди това лидерът на БСП заяви следното: „Интервюто на Георги Гергов е най-добрият пример за паралелна държава и за задкулисие, срещу което се обявих на конгреса, на който бях избрана.

Има решение на легитимните органи на партията – Национален съвет и Изпълнително бюро, че няма да правим коалиция с ГЕРБ. Член на ръководството, без да е упълномощен, е водил разговори, по негово признание, и то няколко пъти, с лидер на нашия политически опонент за такава коалиция.

В тв интервю в понеделник Гергов призна, че е имал лична амбиция БСП да спечели последните парламентарни избори и след това партията да направи коалиция с ГЕРБ. Дори бил разговарял по темата няколко пъти и с Бойко Борисов.

Вчера Нинова предположи, че едва ли разговорите са били за един учебник по един предмет в един клас или за оздравяването на общинските болници.

В интервюто Гергов Гергов прогнозира, че рано или късно Нинова ще си отиде от лидерския пост в БСП, като по думите му е по-добре това да се случи по-раншко, за да не „станат още поразии”.

Нинова коментира и думите на Георги Гергов, че е ходила „инкогнито” в Пловдив, за да му предлага „компенсации”.

“Жоро, аз разбирам, че не си виновен, какво да направя, за да се компенсирам”, твърди Гергов по повод изваждането му от Бюрото.

По думите на Нинова това минава единствено в графа „ваканционни вицове”. Тя представи откритото писмо от пловдивските социалисти до нея, което е било разпространено и от медиите, с което те я канят.

„Аз отидох в Пловдив в отговор на това писмо. Какво инкогнито има да отидеш по публично обявена покана, на публична среща пред 60 човека и да изразиш политически позиции? За компенсации и дума не е ставало”, каза още Нинова.

Председателят на левицата допълни, че ако е искала да прави компенсации, е щяла да се възползва от решението на ВСС, че в срещата в ЦУМ не е имало нищо нередно.

„Още тогава заявих, че няма връщане назад и този въпрос е приключен”, категорична е Корнелия Нинова.

 

Снимка:

Корнелия Нинова и Георги Гергов в лични престрелки помежду си

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular