Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупница35-годишен се връща „на топло“ след нова кражба в Дупница

35-годишен се връща „на топло“ след нова кражба в Дупница

Районният съд взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на 35-годишния Данчо Е., който е привлечен като обвиняем за кражба, извършена в условията на опасен рецидив.

Обвинен е, че на 30 май, около 4 ч., на ул. „Ал. Батенберг“ в гр. Дупница, от лек автомобил е отнел акумулаторен циркуляр, акумулаторен винтоверт и пистолет за боядисване.

Съдът е категоричен, че може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият най-вероятно е съпричастен към кражбата. Има и реална опасност от извършване на друго престъпление, ако бъде взета друга по-лека мярка за неотклонение. Данчо Е. има множеството осъждания за престъпления против собствеността а последната кражба е извършена около 3 месеца, след ефективното изтърпяване на последно наложено му наказание лишаване от свобода, пише в мотивите на съдия Страхил Гошев.

Има и реална опасност обвиняемият да се укрие, ако не бъде задържан, тъй като той явно не пребивава изобщо на регистрирания си постоянен адрес, а живее на нерегистриран и непотвърден адрес в Перник, като наред с това има и данни, че е мобилен и явно отсяда сам или със семейството си в различни градове и на различни адреси при свой роднини.

Определението на РС – Дупница може да се обжалва пред Окръжен съд – Кюстендил.

RELATED ARTICLES

Most Popular