Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупница4 нови автобуса потеглят от 27 август по линия №5 в Дупница

4 нови автобуса потеглят от 27 август по линия №5 в Дупница

  • Кметът предаде ключовете на управителя на „Дупница транс” Георги Зарев

 

Ключовете от новите автобуси, които ще обслужват новата линия №5 – от социалните жилища до кв. „Байкал” в Дупница, вече са в общинското дружество „Дупница Транс”. Във вторник кметът на общината Методи Чимев връчи официално ключовете от 4-те превозни средства на управителя на „Дупница Транс” Георги Зарев. Предаването на ключовете бе извършено на площадката на автогарата в града, където бяха паркирани новите возила.

„Факт е, че и автобусите, и ключовете са тук. По-важното е кога ще тръгнат автобусите. До 26 август проектът трябва да бъде завършен в частта „Инфраструктура”. Реално от следващия ден фирмата вече, при положение че е осигурила необходимия персонал, може да изпълнява услугата по транспорт, коментира Чимев.

Автобусите са закупени в изпълнение на проекта „Интегриран градски транспорт”, сумата е 870 000 лв. без ДДС, допълни шефката на отдел „Екология, чистота, временна заетост и транспорт” Мая Спасова.

Общинарите и представители на медиите направиха пробна обиколка на града с един от рейсовете.

От общинската администрация подчертаха, че в момента се извършва подбор на кадри за шофьори. Автобусите отговарят на всички европейски стандарти. Капацитетът им е за 40 пътници едновременно. Могат да превозват и хора в неравностойно положение, за които има повдигащ механизъм и обособено място. Стана ясно още, че в момента за новите превозни средства се изгражда и сервизна база, която ще е в местността Злево.

След предаването на автобусите кметът заедно със заместниците си Крум Милев и Олга Китанова, служителите от отдел „Транспорт” и представителите на медиите направиха пробна обиколка на града.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Интересен избор за маршрут на линия №5 .От социалните жилища до Байкал /т.е. в нищото/.Тази линия за месец ще генерира минимум 10 000 лв. загуба .Хората ,които работят в посока Горна махала и от автогарата на долу посока рампата и промишлената зона ,трябва да сменят два автобуса.Това нито е удобно нито и изгодно /трябва да плащат за два билета./Като се има в предвид ,че във фирмата ще работят най-малко 8-10 човека плюс разходите по експлоатация на автобусите ,апарати за таксуване и други общи разходи /сграда ,гараж ,отопление и т.н./ в никакъв случай този транспорт няма да може да събере толкова пари от билети ,че да си покрива разходите. Единствения плюс от този проект са средствата вложени в инфраструктурата ,за ремонта на улиците.Ако някой си беше направил труда да изчисли разходи с колко продадени билети на месец ще се покрият, щеше да види ,че това няма да е възможно при цена от 0,70 лв. По груби сметки сумата на разходите ще е между 17 000 и 22 000 лв., което предполага между 24 000 и 30 000 пътуващи на месец. Ще очакваме в началото на следващата година да видим отчета на дружеството. Ще се радвам да ме опровергаят.

Comments are closed.

Most Popular