Saturday, May 11, 2024
HomeРегионПетрич4 червени картона в най-старото дерби на Подгорието

4 червени картона в най-старото дерби на Подгорието

Калабак (Самуилово) се наложи над Подгорец

На стадиона в с.Коларово се игра мачът от 5-ти кръг за първенството на Б областна група между местния Подгорец и Калабак (Самуилово). Това е най-старото дерби в Подгорието на Община Петрич и винаги е представлявало интерес, независимо къде и за какво е срещата.

Напрежението на терена бе много високо. В 11-та минута отлично ръководещият срещата главен съдия Благовест Танев показа два червени картона на Андон Атанасов от домакините и Стивън Лютов от гостите за спречкване в средата на терена. В 40-та минута главният съдия, който бе абсолютно точен при решението си, показа втори червен картон на футболиста от Подгорец Андон Великов за неспортсменско поведение при спряна игра срещу колегата му от Калабак (Самуилово) Вангел Георгиев.
Втората част на срещата премина при пълно преимущество на футболистите на Калабак. В 55-та минута Васил Василев от фаул прехвърли майсторски вратаря на Подгорец и топката се оплете в мрежата за 0:1. Натискът на гостите продължи. В 66-та минута от 27-28 м. по диагонала Васил Василев отбеляза рядко красив гол за 0:2. Напрежението на терена си повиши. В 69-та мин. Любомир Граминов от Подгорец получи червен картон от рефера Танев за неадекватно поведение към колега от гостуващия тим. В 83-та минута Янислав Власов от гостите – шуменския Деко – простреля вратаря на подгорци и направи резултата класически – 0:3.

Този мач изгледаха над 250 зрители, предимно от селата Коларово и Самуилово, като имаше и такива от съседните населени места от Подгорието.
Многобройните фенове на Калабак и техните любимци ликуваха съвсем заслужено, защото постигнаха авторитетна победа.

Този мач, който е много труден за ръководене, бе поверен на съдийска бригада начело със сирно преуспяващия и придобил авторитет за много кратко време главен съдия Благовест Танев, асистиран от Аспарух Сяров и Методи Коцалов. С перфектното си съдийство Танев доказа, че мястото му вече не е за терените от областните групи, а за по-високото ниво на българския футбол.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular