Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБобов дол45-годишен преби с бухалка и ограби пастир в Големо село

45-годишен преби с бухалка и ограби пастир в Големо село

Прокуратурата  внася искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”

 

Мъж от Перник преби с бухалка и ограби 53-годишен пастир в стопански двор за отглеждане на животни в Големо село. Пострадалият е удрян с юмруци и блъскан с ритници, като от него е отнета сумата от 1 250 лева. Сигнал по случая е постъпил в Районно управление-Бобов дол малко след 18.00 часа, в сряда, съобщават от пресцентъра на ОДМВР- Кюстендил.

Пострадалият М.Я. е настанен в реанимацията на частната болница МБАЛ „Св.Иван Рилски 2003”  в Дупница с множество увреждания. Той е със счупени лицеви кости, 5 счупени прешлени, счупени ребра и множество хематоми по тялото. Първоначално е приет в Отделението по хирургия, но заради тежкото му състояние е преведен в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение.

Пребитият пастир е контактен, като предстоят множество допълнителни изследвания, свързани с лечението и престоя му в болничното заведение.

Пострадалият М.Я. е настанен в реанимацията на частната болница МБАЛ „Св.Иван Рилски 2003”

След оперативно издирвателни действия, нападателят е установен и задържан в Перник. Той е 45-годишен местен мъж, уточняват от полицията.

По данни на прокуратурата, нападателят и пребития са се познавали. Мъжът е работил като пастир при бащата на бияча. След нанесения побой с палка, юмруци и ритници П.Р. е отнел от пострадалия парична сума в размер на 1250 лева

В Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница е образувано досъдебно производство за грабеж – престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

45-годишния П.Р. е привлечен като обвиняем. С постановление на наблюдаващия прокурор П.Р. е задържан за срок до 72 часа.

На 15.03.2024 г., прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular