Зам.-кметът на Благоевград Хр. Шопова награди със сертификати доброволците, помагали за Francofolies. Благоевград

????????????????????????????????????

 

Над 90 доброволци, взели участие в организацията на третото издание на фестивала Francofolies. Благоевград, получиха сертификати в знак на признателност за извършената дейност. Те бяха връчени от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която подчерта ключовата роля на учениците за организирана на мащабното събитие.

„Благодаря Ви, че бяхте част от организацията на „Франкофоли. Благоевград“! Благодаря Ви за отговорността и желанието, с които се включихте! За пореден път доказахте, че Благоевград има умни, талантливи и отговорни деца!“, каза заместник-кметът Христина Шопова и пожела приятно лято на всички доброволци. Тя допълни, че община Благоевград ги очаква и през следващата година. Във връзка със сертификатите заместник-кметът Христина Шопова обясни, че те ще са едно допълнение към биографията и дипломите на участниците. На финала на срещата, която бе и началото на обратното броене до „Франкофоли.Благоевград 2018“, заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова допълни, че очакват предложения за изпълнители, както и за инициативи към съпътстващата програма. От своя страна доброволците бяха категорични, че с удоволствие ще се включат и следващата година, тъй като са останали възхитени от фестивала.

Доброволците ежегодно участват в подпомагане на организацията около фестивала Francofolies. Благоевград. Младежите са възпитаници на благоевградски училища. Самите те споделят, че участието има в подобни инициативи ги мотивира за продължаване на доброволческата дейност и в бъдеще.