Monday, May 6, 2024
HomeРегионОтлична организация и трепет в Сандански за мача Вихрен-Левски

Отлична организация и трепет в Сандански за мача Вихрен-Левски

Пуснаха билети на цена 15 лв. за футболното събитие в събота

Ташко СУЛЬОТОВ
Невероятна организация се създава от страна на ръководството на ФК Вихрен за предстоящия 1/8 финален мач за Сезам Купа на България, който ще се играе в събота, 19 ноември, от 13.30 часа на градския стадион в Сандански.
Първите две тренировки от седмицата старши треньорът на мъжкия отбор на ФК Вихрен Ивайло Василев проведе на отлично подготвения терен в село Склаве. Всички останали до мача срещу Левски засега се предвижда да преминат на спортния комплекс в града.

Вече са пуснати в продажба билетите за този двубой, като цената е 15 лева за всички сектори на стадиона и могат да се купят както от административната сграда на клуба, така и от ресторанта до стадиона, фенклуба на Вихрен и спортната зала в града. Билетите в продажба ще бъдат според капацитета на стадиона. В организацията, освен футболния клуб, се включват и полицията и Община Сандански.

Както е известно, в официален мач за последно отборите на Вихрен и Левски са се срещнали на 9 август 2008 г. и завършват с резултат 1:0 в полза на гладиаторите с гол на Масена Моке от дузпа в 76-та минута за радост на препълнения стадион от фенове, изпълнили трибуните докрай. В този мач Георги Иванов-Гонзо пропуска дузпа за своя отбор след отлична намеса на френския вратар Флориан Лучини. В този мач взе участие и неостаряващия и неуморим капитан на сегашния отбор Валери Георгиев, който отново с лентата ще изведе отбора на Вихрен в събота. Ето какво сподели той:

„Мина доста време от онзи мач, но няма как да не пазя спомени от него. Отборът беше в А група, а на стадиона нямаше празно място в мачовете срещу Левски и ЦСКА. Спомням си, че имахме добър отбор, който се опълчваше на всеки противник. Имахме доста класни чужденци и аз бях от малкото българи в титулярния състав. Срещу Левски стана двуостър мач, с много единоборства, от мачовете, в които едно голово положение може да ти спечели трите точки. Няма как да забравя намесата на френския ни вратар – Флориан Лучини при дузпата, която Гонзо изпълни. След това направихме доста добри контраатаки, като си спомням, че изпуснахме да поведем малко преди съдията да отсъди дузпа в наша полза. Нашата дузпа я изпълни Моке, който отбеляза, а реакцията на нашите фенове при гола и след мача още я помня. В събота излизаме в различен мач. Ние сме в третото ниво на футбола, докато Левски е последният носител на Купата. Добър отбор са и е радващо, че залагат на млади момчета. Нищо не се знае обаче. Играем на наш терен, а победителят се решава само в един мач. Сандански е футболен град. Ще стане празник за града. Очаквам да има много хора на трибуните, както на мача през 2008 г., които ще дават сили на младите момчета в нашия отбор.”

Старши треньорът на Вихрен Ивайло Василев фокусира изказването си за предстоящия двубой на Вихрен срещу Левски София така: „Изключително съм удовлетворен от това, което виждам от началото на седмицата. Има едно позитивно настроение, една футболна емоция и с трепет очакваме този двубой в събота. Работим усърдно откъм условия за провеждането на тази среща, като и откъм подготовката на отбора, за да можем да се представим на ниво и да зарадваме футболната общественост в града. Основна причина да приема това предизвикателство е отношението на ръководството спрямо самия клуб. Събрали са се доста мотивирани и разбиращи хора, които искат да върнат мъжкия отбор на Вихрен където му е мястото – в професионалния футбол. Организацията е на доста високо ниво и кипи труд за благото на клуба. Нашият финансов благодетел Константин Динев ни е създал изключителни условия за работа. Радвам се, че успяхме да си създадем тази емоция, като доведохме отбор от първа лига в града. С този мач ще видим първо дали се развиваме в правилна посока, второ – къде имаме още да надграждаме и така да направим един футболен празник. Ние няма какво да губим в този мач. Може да спечелим, както и целия град. Не трябва да излизаме като обречени. Излизаме, надиграваме се, играем според нашите възможности, пък като свърши двубоя ще разберем какво сме свършили”.

На въпроса дали ще играе в мача срещу Левски Удоджи, отговорът му беше: „Всичко зависи от неговото поведение по време на заниманията, в последния момент ще реша какво да правя”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular