Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендил50 първокласници започват обучението си в ОУ "Проф. Марин Дринов" в Кюстендил

50 първокласници започват обучението си в ОУ “Проф. Марин Дринов” в Кюстендил

С много вълнение и безброй цветя започна новата учебна година в ОУ “Проф. Марин Дринов” в Кюстендил. В едно от най-старите учебни заведения в областния град школският звънец удари за 111-и път. За първи път училищния праг прекрачиха 50 първокласници, които ще черпят знания под ръководството на Йорданка Чанева, Елена Миланова и Камелия Кирилова. Директорът на ОУ “Проф. Марин Дринов” Татяна Танева поздрави първокласниците, след което лисна менче с вода.

Директорът Татяна Танева лисна менче с вода пред първокласниците.

На откриването на първия учебен ден присъстваха бивши директори и учители, оставили диря в образованието на “дриновците” през годините. Сред гостите бе началникът на отдел „Образование и наука“ в община Кюстендил Нели Петкова, омбудсманът на Кюстендил Васил Иванов, както и много бивши учители и бивши ученици на учебното заведение.

Тържествената част започна с посрещане на училищното знаме и издигане на националния флаг на България под звуците на “Мила Родино”.

Празникът бе съпътстван с богата литературно-музикална програма, в която се включиха ученици от различни възрасти. Първокласниците Василена, Калина и Кристиян приветстваха своите съученици и разсмяха присъстващите с хумористичния диалог. Четвъртокласничките Диляна, Лея и Любомира изпяха народна песен.

Училището стартира новата учебна година с 377 ученици, разпределени в 18 паралелки от 1-ви до 7-и клас. Директорът уточни, че проблеми с учителски кадри няма. Има нови попълнения, които са кандидатствали за свободните места.

“Няма да стартираме без липса на учител. Поздравявам всички с първия учебен ден. Да са живи и здрави и да продължават да се записват в нашето училище, за да ги подготвим успешно за бъдещето. Пожелавам си училището вече да бъде включено в програма за саниране и ремонт. Сградата е стара и се нуждае от подновяване, въпреки че се стараем и правим козметични ремонти. Това ще е един подарък както за децата, така и за учителския колектив”, каза още Танева.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular