Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендил6 месеца затвор за наркоман, откраднал килим за 220 лв. в кв....

6 месеца затвор за наркоман, откраднал килим за 220 лв. в кв. „Изток“ в Кюстендил, продал го за 10 лв.

 

Шест месеца лишаване от свобода ще изтърпи подсъдимият Р.Р. по обвинение за кражба на килим. Той е многократно осъждан за престъпления от общ характер.

На 26.01.2017 г. Р.Р., който е наркозависим, с цел набавяне на пари за дрога откраднал килим от барака в кв. „Изток“ в гр. Кюстендил. По-късно той продал чуждата вещ за 10 лв., чиято стойност от заключението на изготвената експертиза възлиза на 220 лв.

Подсъдимият се е признал за виновен, възстановил щетите на пострадалата и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Кюстендил, което съдът е одобрил.

Подсъдимият К.Н., обвинен от Районна прокуратура – Перник за извършване на кражба на 68 кутии цигари различни марки и една бутилка водка „Смирнов“, се е признал за виновен и му е наложено наказание от девет месеца „лишаване от свобода“. Деянието е било извършено в условията на опасен рецидив.

С пробация, включваща освен задължителна регистрация по настоящ адрес за период от осем месеца и сто часа безвъзмезден труд в полза на обществото, приключи делото срещу М.Г., обвинена от Районна прокуратура – Козлодуй в противозаконно отнемане на чужда вещ. Около 11 ч. на 15.09.2017 г., в хранителен магазин в. с. Гложене подсъдимата откраднала дамски портфейл със сумата от 540 лв.

RELATED ARTICLES

Most Popular