Thursday, May 2, 2024
HomeВажниНеизвестни пребиха зверски 47-годишния Николай Данаилов от Дупница, майката Латинка: Умствено изостанал...

Неизвестни пребиха зверски 47-годишния Николай Данаилов от Дупница, майката Латинка: Умствено изостанал е, 3 дни го нямаше, прибра се целият в кръв

 

След три дни в неизвестност 47-годишният Николай Данаилов от Дупница се прибра зверски пребит в дома си. Видът на мъжа ужасил близките му, които и без това били в страшен стрес заради изчезването му. Данаилов почти не говори, освидетелстван е с 94% инвалидност, близките му споделят, че е умствено изостанал.

„Той не е опасен. Движи се сам, не е агресивен, винаги се прибира. Но в петък излезе и не се прибра. Ужасно се притесних”, разказа 70-годишната майка на Николай – Латинка Данаилова. Семейството веднага подало сигнал за изчезването на мъжа в полицията. „Решихме, че е отишъл при някои познати да се видят. Той работеше преди време, 5 дни изкара на строежа на вила в местността Св. Спас над Дупница. Решихме, че пак е отишъл там, но той се прибра зверски пребит. Смятаме, че някой го е докарал, защото той не беше в състояние да се движи. Едва понесох гледката, аз самата наскоро излязох от болница, извадиха ми 5 кофи вода от корема, имам проблем с черния дроб”, добавя майката.

Самият Николай е почти неконтактен и отговаря с мимики на зададените въпроси къде е прекарал последните няколко дена, с кого е бил и кой го е пребил.

Семейството е уведомило полицията, че Николай се е появил, за да спрат търсенето. След това веднага близките на пострадалия отишли в Спешна помощ, където той бил прегледан, извикан бил хирург, който по думите на близките така и не дошъл. Така Данилови се прибират, а на другия ден разговаряхме с тях, докато чинно чакат личния си лекар в поликлиниката, за да им даде заветното направление и да потърсят медицинска помощ. Гледката на пребития мъж стряскаше всички, влизащи в поликлиниката.

По-късно Христо Томов, съпруг на сестрата на Николай, уточни, че пострадалият е настанен в общинската болница и чака да му бъдат направени изследвания и да се извади медицинско за нараняванията. С документа близките ще подадат жалба в полицията.

„Надяваме се виновните да бъдат наказани. Не може така да се гаврят с безпомощен човек. Вижте, той дори не може да каже кой се е отнесъл така зверски с него”, почти плачеше майката.

На въпроса „Можеш ли да познаеш кой те би?” Николай маха вяло с ръка. Семейството се надява полицията да си свърши работата и намери бързо виновните.

Ники СПАСОВА

RELATED ARTICLES

6 COMMENTS

  1. има ли как да разберем къде живее !!?? и кое е семейството му ?? някой познава ли го

    • Да, Дупница ул.Драгой Болярин,ама номера никога не съм го знаел, последната къща е.

  2. Кой го е бил по-зле от него да стане 100% инвалидност да има

  3. Аз го познавам той живее мн близко до мен .Човекът е един от най-добрите и спокойни мъже в махалата!!Той и от преди неможеше да говори мн даже хич!!Как може такива хора да има да нараняват такова нещастно момче!!!Дано полицията си свърши работата най-накрая!!

  4. Как може такова нещо?!! Господ ще ги съди тия боклуци!Не може да гавори,но не е умствено изостанал и е много добър човек!

Comments are closed.

Most Popular