Friday, May 3, 2024
HomeРегионДолна баняПредседателката на инвалидите инж. Светла Стоименова дари събрани 250 лв. за изгорелия...

Председателката на инвалидите инж. Светла Стоименова дари събрани 250 лв. за изгорелия параклис по време на коледно тържество в Долна баня, местните се събраха на постна трапеза

 

“Замъчи се Божа Майка от Игнажден до Коледа!” – с този мотив от популярната народна песен започнаха празничните прояви в Долна баня за големия християнски празник Рождество Христово. Тържествена света литургия бе отслужена в енорийския храм “Успение на Пресвета Богородица” от ставрофорен иконом Пламен Димитров в чест на свети Игнатий Богоносец, а след нея той гостува в клуба на хората с увреждания “Венетица” в рилския град. Председателката на инвалидите инж. Светла Стоименова, след като поздрави всички с празника връчи на отец Пламен събраните 250 лева за възстановяването на стария параклис “Света Петка”, който изгоря след пожар. Всички споделиха празника с постна трапеза и наздравици с пожелания за здраве и весело посрещане на предстоящите коледно-новогодишните празници.
Община Долна баня пък подари коледно парти на малките долнобанчета в залата на новия спортен комплекс, където малчуганите търсеха златния ключ в присъствието на добрия старец Дядо Коледа и двете му джуджета, след което всички получиха подаръци. Празника на децата сподели и председателката на Общинския съвет в Долна баня Лиляна Драганова.
Вечерта пък дамската група за градски песни “Сладък спомен” с ръководител Ангел Бояджиев зарадва долнобанци с празничен концерт в малката зала на народно читалище “Рила-1898”.

Снимките

 

  1. Даряването на събраните средства
  2. Постната трапеза
  3. Дамската група за градски песни “Сладък спомен” с ръководител Ангел Бояджиев зарадва долнобанци с празничен концерт
  4. Общината организира специално коледно парти за най-малките
RELATED ARTICLES

Most Popular