Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБлагоевград70 военнослужещи обезвреждаха терористи на ГКПП – Станке Лисичково край Логодаж преди...

70 военнослужещи обезвреждаха терористи на ГКПП – Станке Лисичково край Логодаж преди министър Каракачанов

Военнослужещите от Специалните сили на България и Македония показаха своите умения в демонстрации пред министрите на отбраната на двете страни Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска на ГКПП – Станке Лисичково край Логодаж.

Министър Каракачанов изказа задоволство от демонстрацията и поздрави военните от двете армии.

„Като две близки страни трябва да се уважаваме и да си помагаме“, коментира той.

„Очакваме ви в Македония“, отсече Радмила Шекеринска

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов също поздрави военнослужещите от специалните сили на двете страни за показания професионализъм и отлична подготовка.

Командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев подчерта, че участниците в съвместната тренировка са се справили професионално и отговорно със своите задължения и не са допуснали инциденти.

Близо 70 военнослужещи взеха участие в реалните действия по обезвреждане на терористи на днешната демонстрация – 50 от българска страна и 20 от македонска. Тя се проведе в района на старата гранична застава на ГКПП Станке Лисичково до село Логодаж. „Видяхме, че заедно можем да постигнем много и вярвам, че това сътрудничество ще продължи и по-нататък“ – каза бригаден генерал Орце Йордев, досегашният командир на Специалните сили на Република Македония, който символично предаде командването на новия си колега.

Снимки: БТА

RELATED ARTICLES

Most Popular