Friday, May 3, 2024
HomeНовиниСвят700 килограма чист кокаин подарък за италиански кожар

700 килограма чист кокаин подарък за италиански кожар

Собственик на фабричка за кожарски изделия от италианския град Виченца бе изненадан от необичаен подарък – 700 кг чист кокаин! Наркотикът бил разфасован в 690 „тухли“ от по 1 кг, които били надиплени в контейнер под дебел пласт обработени кожи.

От товарителницата ставало ясно, че контейнерът бил потеглил преди три седмици от Бразилия с кораб, като преди да стигне до Апенините, бил претоварен в португалско пристанище.

Но вместо да се зарадва на „подаръка“, кожарят здравата се уплашил и веднага се обадил в близката казарма на карабинерите. Защото той не само че не бил поръчвал никога на бразилските си партньори стоката в тухли, но и не знаел какво да я прави. Според свидетели човекът дори не мигнал, когато пристигналите на място ченгета хвърлили едно око на дрогата и му казали, че ако бъдела продадена на дребно, той можел да спечели между 60 и 70 млн. евро. Тоест пари, които фабричката на кожаря можела да му докара за няколко живота. Независимо от това предприемачът помолил служителите на реда веднага да разкарат от хангара му неочакваното съкровище и да правят с него каквото си поискат.

Бързо разследване на антимафиотите от националната дирекция за борба с наркотиците установила, че нито кожарят, нито някой от работниците му, нито шофьорът на докаралия контейнера ТИР имат нещо общо с „подаръка“. Според служителите на силите на реда най-вероятно контейнерът бил разменен по погрешка в Португалия с този, който наистина трябвало да стигне до Виченца. И сега антимафиотите работят денонощно, за да установят къде е бил откаран предназначеният за кожаря контейнер. Или получателя, до когото „легендираните“ като кожи почти 700 кила кокаин е трябвало да стигнат.

 

 

 

 

 

Източник: monitor.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular