Saturday, May 4, 2024
HomeКриминални72-годишният Сашко Игнатов от Перник нахлул в президентството с пистолета на жена...

72-годишният Сашко Игнатов от Перник нахлул в президентството с пистолета на жена си, грозят го до 8 г. затвор

72-годишният Сашко Игнатов от Перник остава в ареста, след като опита да влезе с пистолет в президентството в понеделник. Той остава заключен в Първо РПУ в София за още 72 часа. Той е обвинен в незаконно притежаване на пистолет „Валтер“ и 19 броя боеприпаси – престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда затвор от две до осем години.
Оръжието, открито у 72-годишния Сашко Игнатов, не е негово, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов: “Оръжието, което той притежава, е незаконно, оръжието е на неговата съпруга, но колегите проверяват информацията и начина, по който той се е сдобил с него, и дали то е съхранявано правилно.” Все още не са ясни мотивите за действията на 72-годишния жител на Перник, добави министър Маринов: “Търсил е внимание по някакъв негов проблем. Доколкото е ясно, не е показал оръжието и не е заплашвал никого с него, но най-вероятно е показал такива намерения”.

Мъжът не е изкарвал пистолета пред служителите на НСО и не е отправял заплахи, но най-вероятно е показал такива намерения. Той беше незабавно задържан. „Това показва, че имаме добро взаимодействие със служителите на НСО и че добре охраняваме сградите на институциите”, уточни вътрешният министър Младен Маринов. Той потвърди, че в миналото Игнатов е бил осъждан за непредумишлено убийство. 72-годишният Сашко Игнатов е със стара присъда за убийство при самоотбрана. Случаят е от 2002 г., а присъдата е изтърпяна. Възрастният човек няма други криминални регистрации. По темата за условията в арестите и затворите вътрешният министър каза, че арестите в системата на МВР са до голяма степен на добро ниво. По думите му се прави всичко възможно те да отговарят на европейските изисквания и се продължават действията по места, за да отговарят на съответните стандарти.

RELATED ARTICLES

Most Popular