Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБобов дол78-годишен атакува парламента от област Кюстендил

78-годишен атакува парламента от област Кюстендил

129-ма се борят за 4 мандата, преобладават мъжете

Още 5 партии регистрираха кандидатски листи за участие в предсрочните парламентарни избори, съобщават от РИК – Кюстендил. На 30 август, когато изтече крайният срок за регистрация, в Десети изборен район са регистрирани ПП „Движение за права и свободи” (ДПС), ПП „Русофили за възраждане на отечеството”, ПП „Глас народен”, ПП „Национално движение „Единство“ и КП „Справедлива България“. В листата на ДПС са Александър Несторов, Шейхриар Златарска, Васимир Радулов, Сашо Вельов, Адриана Крумова, Михаил Попов, Христо Христов и Здравко Никлев. Русофилите издигат Георги Трендафилов, Людмил Новков, Десислава Крумова, Стефан Бабачев и Антон Сираков. От „Глас народен” в битката за 48-ото Народно събрание се включват Мартин Илиев и Момчил Дончев. Номинациите на „Национално движение „Единство“ са Ангел Чакъров, Славяна Орачева – Янкова и Надежда Божиновска. От „Справедлива България“ предлагат Стойчо Гълъбов, Цветан Христов, Григор Иванов и Славка Кудева.
Както писахме, в надпреварата от областта са над 100 кандидат-депутати от повече от 20 партии и коалиции. На избори отново отиват – от ГЕРБ – СДС: бившият народен представител и екс министър на вътрешните работи Христо Терзийски, медалистът по борба от Дупница Даниел Александров, лидерът на ГЕРБ в Кюстендил Михаела Крумова и бившата депутатка от ГЕРБ – дупничанката Радослава Чеканска, в тази листа е и Десислава Александрова, която беше общински съветник в Бобов дол. Разпознаваеми в района от „БСП за България“ са бившият депутат Бойко Клечков и доайенът на социалистите и общински съветник в Бобов дол Валери Радлев. Познато име от „Има такъв народ“ е ексдепутатката Снежанка Траянска; от „ВМРО – Българско национално движение“- треньорът по таекуондо и бивш общински съветник в Дупница Христо Михалчев и неговият възпитаник Митко Джорджев; от „Българска социалдемокрация – Евролевица“ – дупничанинът Радослав Радославов, който се явява за поред път като кандидат за народен представител. Той е сред рекордьорите за депутатски мандат;
От БНО – бившият волейболист Борислав Кьосев, който е родом от дупнишкото село Баланово; от ПП “Коалиция за теб, България“ – бившият собственик на асансьорния завод в Дупница Илия Златанов, чието име нашумя покрай скандала „Осемте джуджета”; от „Български възход“ на бившия служебен премиер Стефан Янев – общинският съветник в Дупница Светозар Тричков; от ПП „Консервативно обединение на десницата“ – дупнишкият юрист Красимир Ранов; от „Изправи се, България“ на Мая Манолова – Атанас Каптиев – бивш общински съветник от ПП „ЛИДЕР” в Бобов дол.
Двайсет и осем кандидатски листи със сто двайсет и девет кандидати за депутати са регистрирани в Районната избирателна комисия (РИК) в Кюстендил, съобщи председателят й Венцеслав Механджийски. Мандатите са четири. Мъжете сред кандидатите за народни представители са 93-ма, жените – 36. Най-възрастният кандидат за депутат е на 78 години, а най-младият – на 22 години.
До 13 септември трябва да бъдат подадени заявленията за гласуване в подвижна избирателна секция по общини, посочи Механджийски. Назначаването на секционните избирателни комисии трябва да стане до 6 септември. “Очакваме от общините да ни бъдат подадени членовете на комисии, разпределените по имена, партии и длъжности. Целта е да не се допуска дублиране на имена, за да няма преназначаване на секционните комисии, допълни председателят на РИК.

RELATED ARTICLES

Most Popular