Thursday, May 2, 2024
HomeРегионОбщина Самоков търси доставчик на столова храна за социалния патронаж, домовете за...

Община Самоков търси доставчик на столова храна за социалния патронаж, домовете за стари хора, детските градини, спортното училище, ЦНСТ, дава 4, 2 млнл лв.

Община Самоков търси доставчик на столова храна за социални институции и домове, намиращи се на нейната територия. От екипа на кмета Владимир Георгиев стартираха процедура за възлагане на обществена  поръчка „Приготвяне и доставка на храна за столово хранене на територията на община Самоков”, предназначена за Домашния социален патронаж и Дома за стари хора „Семейство д-р Калинкови” в Самоков, Дом за стари хора, с. Ковачевци, общинските детски градини,  Спортно училище „ Никола Велчев”, гр. Самоков, Център за настаняване от семеен тип, гр. Самоков, „Топъл Обяд”, гр. Самоков.

Храната трябва се приготвя в обща кухня, регистрирана по Закона за храните, съобразно предварителната заявка за брой порции и трябва да отговаря на изискванията за безопасност и качество, регламентирани в европейското и национално законодателство. Сред изискванията са участникът да разполага с минимален състав, който да бъде ангажирани с изпълнението на поръчката, а именно: един технолог хранене, двама инструктори по хранене, двама майстор-готвачи, петима готвачи, петима шофьори, двама работници в кухня.

Участникът следва да разполага с определени инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката, а именно: по  три хладилни камери и конвектомати, тестомесачка, два пасатора, картофобелачка, електрически казан,  две везни (50кг), зеленчукорезачка, две съдомиялни машини за едра кухненска посуда, четири ниско температурни хладилника с диапазон от -15 до -22градуса, пет МПС с валидни разрешителни /удостоверения за регистрация на транспортни средства за превоз на храна, издадено от компетентни органи. Прогнозната обща стойност на поръчката е  4 238 237  лв. без ДДС. Крайният срок за подаване на оферти или заявки за участие е 10 септември, а отварянето им – на 11 септември.

RELATED ARTICLES

Most Popular