Ад в петричко село! Дядо Иван Харизанов изгоря жив, докато пали печка в къщата си, огнеборците го извадиха овъглен

Хората са в ужас – домът на съседа му Пехливанов бе надраскан с надписи „Мошеник”, преди дни бившият полицай Георги Тимов застреля комшия и се самоуби

 

83-годишният Иван Харизанов от петричкото село Капатово изгоря жив при пожар, избухнал в къщата му. Пожарът, отнел живота на дядото, възникнал малко след 10 часа сутринта, докато той се опитвал да запали печката си на дърва, която се намира на втория етаж в къщата. След подадения сигнал за огненото бедствие два екипа на пожарната в Петрич се отзовали светкавично на място, за да гасят пламъците, но за съжаление дядо Иван бил вече починал. Тялото му е открито от пожарникарите овъглено и изпепелено. Той живеел сам в къщата си, а близките му – в столицата.

Съседи на Харизанов са в потрес от трагедията. Някои от жените дори се разплакаха. Хората са шокирани и от надписи, с които осъмна къща в махалата. Тя е собственост на Пехливанов, а домът му беше надраскан с надписи надписи “Мошеник”, “Измамник”, “Наркоман”. Той видял надписите малко след като се събудил към 7 часа сутринта, а къщата на съседа му пламнала в 10 ч. Стопанинът на дома е бил извикан на разпит в полицията. Хората от петричкото село се кръстят и се чудят дали да правят курбан заради трагедиите, които ги сполетяват. Само преди дни бяха погребани бившият полицай Георги Тимов, който застреля съседа си, рани съпругата му и се самоуби, както и застреляният от Томов.