Sunday, May 5, 2024
HomeСпортАндрей Тодоров от "Шурикен" е вицешампион на Балканското първенство в Херцег нови,...

Андрей Тодоров от “Шурикен” е вицешампион на Балканското първенство в Херцег нови, Черна гора

 

Кюстендилската каратека завоюва среброто на отборно кумите при кадети

Андрей Тодоров от кюстендилския карате клуб “Шурикен” стана вицешампион на отборно кумите на 18-ото балканско първенство за кадети, юниори и младежи до 21 години. Първенството бе в Херцег нови, Черна гора. Участваха 741 състезатели от 11 държави.

От КК “Шурикен” в националния отбор бяха още Виктория Венкова и Велизар Колешански. В кат. +54кг при кадетите Виктория не успя да покаже на какво е способна, но за нея това беше първо състезание на тази възраст.

Велизар Колешански в кат -84кг до 21 години в индивидуалните срещи направи 2 победи и загуба на 1/4 от представител на домакините и в отборното кумите до 21, загуба в мача за 3-то място от Косово.

Андрей Тодоров се класира на 9-о място в индивидуалното класиране на кумите – 63кг, при кадетите. До финала отборът на Андрей победи отборите на Албания, Словения и Косово и загуби драматично на финала от отбора на Турция с 3:2 победи. Въпреки загубата на финала това е голям успех за Българския отбор, който спечели общо 5 сребърни и 2 бронзови медала.

Подготовката за Европейското в Сочи, Русия, в началото на 2018 година продължава с усилени тренировки.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular