Антирекорд! Пиян-залян перничанин с 3,74 промила блъсна паркиран автомобил

 

Пиян-залян перничанин си позволил да седне зад волана с 3,74 промила, ударил паркиран автомобил и изчезнал по пернишките улици. За случилото се бдителни граждани веднага алармирали служителите на реда. Служителите на сектор „Пътна полиция“ в областния град успели да го хванат и установили, че наглецът е шофирал с цели 3,74 промила алкохол в кръвта.

Инцидентът е станал около 20,30 часа, когато е получен сигнал от съвестни граждани, че видимо неадекватен водач на лек автомобил Volvo, който е предизвикал леко пътнотранспортно произшествие, удряйки паркирана кола на улица „Варна”, след което запрашил с автомобила си в неизвестна посока. Служителите на сектор „Пътна полиция“ реагирали незабавно и за броени минути установили самоличността на шофьора – 42-годишния перничанин Р.К. При задържането му дрегерът отчел рекордните стойности алкохол, но нарушилият нормативната уредба водач отказал кръвна проба.

Арестът обаче не му се разминал. Бил е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Срещу него е образувано и бързо полицейско производство и работата по случая продължава.