Асът на “Рилски спортист” Борислав Василев се окичи със сребро на балканското по борба в Словения

 

 

Състезателят на “Рилски спортист” Борислав Василев завоюва сребърен медал от балканското първенство за момчета, момичета, кадети и кадетки, състояло се в словенския град Мурска Собота. Василев се справи на полуфиналите при класиците със съпротивата на сърбина Александър Симович в кат. до 85 кг. Във финалната битка обаче българинът отстъпи на турчина Осман Аядин, въпреки че в големи периоди от дуела бе равностоен на съперника си и до последно не се знаеше изхода на двубоя.

За представянето си в шампионата Боби получи низ от овации от трибуните и куп хвалебствия от треньорския щаб, както и прегръдки и целувки от семейството. Всички те останаха очаровани от волята му за победа и проявения спортен хъс.

С достигането си до мача за титлата роденият в Перник борец спечели и 9 точки за отборното класиране и помогна на националите да завършат на призовото второ място при кадетите. Повече отличия от нашия тим набраха единствено представителите на Турция, а зад родните борци останаха състезателите на Хърватия и на още 8 страни от Балканския полуостров – Македония, Сърбия, Гърция, Румъния, Словения, Албания, Косово и Босна и Херцеговина.

 

На снимката: Боби Василев (вляво) на стълбичката на победителите в Мурска Собота