Автомонтьорът Васил Тиролов: Напуснах гумаджийницата в Дупница на ченгето Георги Стойнев – Капуто, сега установих, че дори не съм осигуряван

Васил Тиролов

 

Дупничани: Стойнев да прибере сина си в някоя от семейните къщи, докога чорбаджиите ще живеят в жилища за нуждаещи се

Автомонтьорът Васил Тиролов напусна семейната гумаджийница на бившето ченге от групата на Братя Галеви Георги Стойнев, известен с прякора Капуто.

Георги Стойнев – Капуто със съпругата си.

„Отървах се от страшен гнет, от ежедневен тормоз, от символична заплата, от извънреден труд, включително и през почивни дни. Накрая се оказа, че изобщо не съм и осигуряван”, сподели за вестник „Вяра” Васил Тиролов.

Никакви институции не ловят хората на Братя Галеви в Дупница. Целият квартал подлага на съмнение законността на гумаджийницата, но всички сигнали явно удрят на камък.

Димитър и Боби Стойневи със съпругите си Весела и Здравка

„Не зная дали е законно построена. Идват от Инспекцията по труда, от НАП и други институции и си пият кафето с чорбаджиите. Успях да си намеря нова работи при коректен работодател и вярвам, че рано или късно всеки, каквото и да прави, си го получава. Едно искам да знаят хората – гумите, които се продават в гумаджийницата, са напълно изгорели от слънцето и изправят пред риск хората”, разкри Васил Тиролов. Той е първи братовчед на първото инвитро бебе, родено в България. Гумаджийницата се води на по-малкия син на Капуто – Димитър. Работниците съобщиха, че Димитър се вози в луксозни лимузини, семейството му е едно от най-заможните в Дупница, собственици са на няколко къщи, стопанисват кръчми, но самият Димитър е настанен в жилище, предназначено за социално слаби хора.

„Как е могъл да пробие системата, какви документи е представил и пред кого?”, питат се дупничани.

Отговорът е много прост и логичен, друг е въпросът дали е морален. Призна си и самият Димитър. „Всичко е на името на баща ми, на мое име нямам нищо. За апартамента плащам наем, но след някоя друга година ще го купим. Има такава опция, след като си плащал редовно наем определено време, да можеш да купиш имота. Така и ще направим”, каза Димитър и се метна в мерцедеса си.

Десетки дупничани звъняха в редакцията, силно възмутени. „Има толкова много самотни майки с по две-три деца, които нямат и една стая. А чорбаджиите в Дупница са заели апартаменти, предназначени за затруднени хора. Настояваме Георги Стойнев да си прибере отрочето в една от къщите, които вдигна из града. Проверете луксозната къща, която вдигна за броени месеци в градската градина за големи си син”, гневят се хората.