Бащата на първите от 59 г. тризнаци в Дупница Иван Капитански се оженил в народна носия на стадион „Бончук”, призна: Жена ми Радостина е най-невероятната на света, за бебетата ни помагат бабите

  • Малките носят уникални имена – Мей е месец май, Айс е като лед и Фюриън като ярост

 

Тризнаците на Радостина и Иван Капитански – Мей, Айс и Фюриън, които скоро ще станат най-новите жители на Дупница, носят уникални имена – Мей е месец май, Айс е като лед и Фюриън като ярост в превод. Бебетата са първите тризнаци в Дупница от 59 г. насам. „Имената са уникални, защото искаме да знаят от малки, че не е нужно да живеят в рамки и според каноните на обществото. Бяхме се разбрали, че ако са момчета, имената ги давам аз, ако са момичета – ги избира тя.

До последно не искахме да знаем какви са половете и затова имахме по три варианта всеки от нас. Аз исках да са от един пол, защото в професионалния футбол няма още тризнаци. Момичетата тръгнаха добре, но Фюриън реши да обърка плановете на баща си“, разкрива таткото. Тризнаците са родени в Лондон на 11.11.2016 г. Малките се появяват на бял свят в 16,16 часа. Мей и Фюриън (момченце) се раждат по 1,6 кг, а Айс е едва 947 грама. Всичко обаче минава нормално. Родили са се на празника на света Мина и затова ще бъдат кръстени в църквата „Света Мина” в Кюстендил идния месец.

Майката Радостина Капитанска е родом от Кюстендил, завършила школата в Симеоново. Работи като криминалист в областния център, а впоследствие в Дупница продъжава като разследващ полицай. „Мисля, че жена ми е най-невероятната, тъй като едва ли съществува друга, която би се съгласила с шантавите ми идеи”, категоричен е Иван. Иван и Радостина сключват брак на стадион „Бончук” в Дупница. На сватбата си младоженецът се появи в българска народна носия.

Семейството живее в къща в Лондон. Капитански признава, че ако не са бабите, със сигурност биха видели голям зор при отглеждането на малчуганите. „Бабите помагат много и благодарение на тях намираме време и за себе си. Много е весело с тях“, признава Иван, чиято майка Силвия е от дупнишкото село Крайници, а другата баба Димитринка е от Попово. „Децата ни ще бъдат възпитани, както са ни възпитавали нашите родители и задължително, когато пораснат, ще ги запозная с историята на България. Това, което ме наскърбява всеки път, когато се върнем, е, че хората намаляват, а младите и кадърните предпочитат да търсят щастието си в чужбина“, споделя Иван. zadupnitsa.com