Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаБай Никола от Кулата разпродаде чесъна си в Дупница, призна: С ниската...

Бай Никола от Кулата разпродаде чесъна си в Дупница, призна: С ниската пенсия съм принуден и до 100 г. да работя, за да храня депутати и партийни търтеи

 

Румяна Чипева и сем. Окови също пазаруваха от 81-годишния фермер

 

Дупничани изкупиха пресния чесън на фермера бай Никола от Кулата и благодарение на бързата им реакция той успя да си хване влака и да се прибере навреме.

Румяна Чипева грабна и последния чесън на бай Никола.

„Нито един дупнишки политик не си взе чесън, бягаха уплашени от него”, сподели пенсионерката Христова. „Доброто в Дупница е живо”, заяви Румяна Чипева – продавачка на семена в центъра на Дупница, която изкупи последния чесън на Никола Точев-Пачаръзов. Чипева е категорична, че трябва да се подкрепя родното производство. Чесън си купиха и семейство Окови, продаващи сладолед.

Сътрудникът на в. „Вяра” Дени Милева също си взе чесън от бай Никола.

Бай Никола каза, че е на 81 години и е производител на 4 дка чесън от Кулата. Той бързаше да не си изпусне влака. Той пристига с ранния влак в Дупница и си тръгва следобед. Заради слабия пазар решил да продава чесъна си в самия център на града. „С ниската ми пенсия съм принуден и до сто години да работя, за да храня депутатите и министрите и партийните търтеи. Готов съм да продавам чесън и на евродепутатите в София – да видят как хора като мен, гонещи 90-те, работят, за да ги хранят. Политиците ни изядоха пенсиите и всеки ден ни ги ядат. Бил съм на много изложения за фермери и в. ”Вяра” е писал преди години за мен”, сподели фермерът.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular