Sunday, May 5, 2024
HomeНовиниБългарияБеновска пита: Г-жо Нинова, толкова ли Ви е страх, че ще бъдете...

Беновска пита: Г-жо Нинова, толкова ли Ви е страх, че ще бъдете вторият Прокопиев за „Техноимпекс“, та трябва Добрев за Ви произведе в „магия“?

 

БСП и Корнелия Нинова ще искат вот на недоверие за Бойко Борисов и ГЕРБ по тема „Корупция“ в първия ден на европредседателството на България.

Илиана Беновска

Президентът Радев пък щял да наложи вето на антикорупционния закон. Сещам се за един стих на Валери Петров: “…има някои необясними неща…“ От опит всички знаем, че „необяснимите неща“ си имат простички обяснения. И обикновено мотивите се оказват „…странни работи, свързани с баба ти…“ – отново цитирам Валери Петров. Това пише в свой коментар Илиана Беновска.

Да помислим ли заедно какви ли са „…странни-ТЕ работи, свързани с баба ти…“ за поведението на Корнелия Нинова? Антикорупционният закон въпреки бъдещото вето на Радев ще бъде приет от 44-тото НС и дали една сутрин няма „да почука на вратата“ на Корнелия Нинова с призовка за разследване за лична конфискация? И тогава, без давността да пречи, другарката Нинова да е длъжна да даде ясни обяснения – с какви и откъде пари – се сдобива с апетитни имоти и приватизира „Техноимпекс“? И да започнат да се разплитат и някои в момента „необясними неща“…Например: защо точно Нинова е назначена да управлява на тази крехка възраст дружество от категорията на „Техноимпекс“. И председателката на БСП да тръгне по пътя на Иво Прокопиев…

И както запита Антон Тодоров, след като цитира интервю на Нинова: „В община Триадица, където работех, преди да отида в следствието, бях в един екип с Александър Тасев, след това пътищата ни се разделиха. Когато дойде правителството на Иван Костов Александър Тасев стана зам.-министър на търговията и туризма, беше заместник на Валентин Василев. Един ден ми се обади и каза: „Правим екипи – имаме нужда от юристи. Работил съм с теб в „Триадица”, познаваме се, ела да поговорим дали би се съгласила да работим заедно”. Отидох при Тасев и той ми предложи да стана директор на „Техноимпекс” Много хора са се опитвали да оглавяват външнотърговски дружества – тя оглавява 2, съпругът й трето. Ако погледнете с какво са се занимавали външнотърговските дружества – тук са изнясяли кадри в Близкия изток, Северна Африка – зони, където тогавашните разузнавателни служби и тези преди 10-и имаха много съсредоточен специален интерес. И сега тук задавам нещо за размисъл – 2002-2003 година Нинова става член на БСП 2 години по-късно – без да знае, без някой да я лансира, тя става зам.-министър на икономиката при Р.Овч. (така казано) с ресор спецпродукция, износ на оръжия и т.н. Била е на терен, стреляли са я, бягала е през граници, преживяла е и атентати, за които споменава с една дума – дали тази жена не е от сектата на някоя от онези непрозрачни структури – не знам… задавам въпроси. Такава рязка кариера – 2003-та си в БСП, 2 години по-късно си зам.-министър с ресор спецпродукция. Чакай, кога си продавал ти спецпродукция? Кога си бил на терен? Проучвал си пазари, имаш ли контакти с тези хора? Изобщо какво си работил преди това? Дали някой не е „нашепнал на ушенцето на Р.Овч. – това е нашият човек, взимай я при тебе? Така стават нещата” – заключи Тодоров. И като си зададем тези въпроси, може пък и да започнем да си обясняваме ешелонираните нападки на Нинова към ГЕРБ и Бойко Борисов.

През съзнанието ни като грипен прелита и мисълта, че от благодарност, че Корнелия Нинова го издигна за президент, Румен Радев ще се мъчи да спре този антикорупционен закон. Прелита се и друга мисъл – Радев пък може би ще спира закона и заради някои „..странни работи, свързани с баба ти…“ около някои действия на самия Радев и на неговия служебен кабинет…

Питам се и какви ли „.. странни работи, свързани с баба ти…“ вдъхновиха остроумния Кирчо Добрев, заместник на Нинова в БСП, да заяви, че „когато я няма Корнелия Нинова, магията изчезва“ и да обяви, че Нинова е приватизирала „Техноимпекс“ по правилата на експредседателя на БСП и ескминистър-председател Жан Виденов и неговото вице Румен Гечев?!

Времето ще отговори на тези въпроси. Но днес търсим отговора на въпроса: Г-жо Нинова, толкова ли Ви е страх, че ще бъдете вторият Прокопиев за „Техноимпекс“, та трябва Добрев за Ви произведе в „магия“? Аз съм Беновска и питам.

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of unique content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any techniques to help reduce content from being stolen? I’d truly appreciate it.

Comments are closed.

Most Popular