Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСапарева баняБившият лидер на БСП Валентин Кюрчийски строи бензиностанция в Стопанския двор на...

Бившият лидер на БСП Валентин Кюрчийски строи бензиностанция в Стопанския двор на Сапарево

 

Имотът на 0,901 дка е собственост на инвеститора, ще има 1 бензиноколонка, едноетажната сграда ще се преустрои

 

Бившият лидер на БСП в Сапарева баня Валентин Кюрчийски ще строи бензиностанция в землището на село Сапарево, след като от РИОСВ-Перник официално излязоха с решение да не се прави ОВОС за инвестиционното предложение. Бензиностанцията на Кюрчийски ще бъде вдигната върху собствен имот в Стопанския двор и според РИОСВ няма да се окаже отрицателно въздействие върху природата. Имотът се простира на 0,901 дка. Инвестиционното намерение предвижда преустройство на съществуващата едноетажна масивна сграда. Резервоарът на бъдещата бензиностанция ще бъде разделен на две клетки с капацитет 20 000 л гориво и ще има бензиноколонка с две помпи.  Отоплението ще става чрез климатик. Предвижда се изграждане на вътрешна инфраструктура в имота, за да се обособят вход и изход. Отпадъците по време на строителството ще се депонират на определено от общината място.

Инвестицията ще се направи чрез фирмата EТ „Валентин Кюрчийски-Валадин-Даниела Гогова”. Валентин Кюрчийски е бивш общински съветник и екслидер на БСП-Сапарева баня. Преди години той беше член на Борда на директорите на ТЕЦ „Бобов дол”. Кюрчийски има транспортна фирма. В началото на годината спечели търга от община Сапарева баня за превоз на пътници по линията Сапарева баня-Дупница и обратно.

Кюрчийски е братовчед на Явор Дамянов, който пък е син на Илчо Дамянов – дългогодишен съветник на президента Георги Първанов.

RELATED ARTICLES

Most Popular