Бившият наставник на „Пирин“ (ГД) Анатоли Тонов-Тоци става треньор на „Севлиево“

Анатоли Тонов

 

Бившият футболист на „Монтана“, „Левски“ и „Ботев“ (Пловдив) и други отбори Анатоли Тонов-Тоци ще бъде новият треньор на третодивизионния „Севлиево“. 49-годишният специалист наскоро беше оправдан по дело за черно тото и треньорските му права бяха възстановени от БФС. Той се е разбрал с ръководството на клуба вчера. В началото на идната седмица Тонов ще пътува до Севлиево за доизчистване на организационните детайли.

С помощта на клубната управа той ще се запознае с играчите в отбора и ще изготви програмата за зимната подготовка, която най-вероятно ще стартира в средата на януари. Дотогава Анатоли Тонов ще е на ясно с какво разполага и ще започне уговарянето на контроли.

„Севлиево“ завърши на седмо място в Северозападната Трета лига през есенния полусезон. Тимът има актив от 24 точки, като изостава на една зад „Янтра“ (Габрово) и на две зад „Левски“ (Левски). До момента Тонов е бивш треньор на „Локомотив“ (Мездра), „Ботев“ (Криводол), „Ботев“ (Козлодуй) и „Пирин“ (Гоце Делчев). Той бе начело на неврокопчани до септември миналата година, по времето на спонсора Иван Арнаудов.

“Благодаря на ръководството на „Севлиево“, че ми се довери. Това значи много за мен и е поредна крачка към изчистване на името ми”, коментира Анатоли Тонов.