Бившият зам.-министър Георги Савов строи покрития пазар в Петрич за 173 333,32 лв., подписа договор с кмета Бръчков

Георги Савов

 

Столичният консорциум „Пазари Петрич” ДЗЗД се заема с най-мащабното стоителство в Петрич, след като кметът Димитър Бръчков подписа договора за изгаждането на покрития пазар за 1 173 333,32 лв. От името на спечелилия консорциум се подписа Георги Савов, който е управител на фирма „Кари-10“ ЕООД.

Димитър Бръчков

Арх. Георги Савов беше назначен за заместник-министър на инвестиционното проектиране от служебния премиер Георги Близнашки през 2014 г. Архитектът е крупен бизнесмен, на негово име се водят десетки фирми.

Втората фирма в консорциума, който ще направи покрития пазар на Петрич, е столичната „Менкаура“ ЕООД с управител Димитър Атанасов.

Останалите кандидати, които не успяха да се класират за поръчката, са „Бул Еврометал“ ДЗЗД с управител Николай Таушанов, дупнишката „Стройкомерс“ ЕООД и фирмата на бившия петрички депутат от ГЕРБ Митко Захов „Монолит-21-Андонов и Захов“.

Строителството включва павиране на пазара, пакинг с 25 места, поставяне на 136 търговски маси, всяка от тях със самостоятелно електрическо захранване и контакти, покриването на пазара.

Съгласно сключения договор изпълнителят ще получи 20% от стойността на обществената поръчка до 30 дни след откриване на строителната площадка. Строежът трябва да завърши за 120 дни, а ако някой от етапите му закъснее с 20 дни, общината има право без предизвестие да прекрати договора с консорциума. Гаранционният срок, който „Пазари Петрич“ предлага, е 123 месеца.