Tuesday, April 30, 2024
HomeРегионДупницаОбС даде зелена светлина на кмета Камбитов за отпускане на 160 000 лв....

ОбС даде зелена светлина на кмета Камбитов за отпускане на 160 000 лв. за стабилизиране на онкоболницата в Благовеград, покриват просрочени дългове към доставчици на медикаменти

 

Общинските съветници в Благоевград подкрепиха единодушно предложението на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов да бъдат осигурени 160 000 лева за стабилизиране на финансовото състояние на СБАЛО „Свети Мина“. Средствата ще бъдат насочени за покриване на най-спешните нужди на специализираната болницата за лечение на онкологични заболявания. Целта е да не бъде допуснат дефицит на медикаменти, необходими за лечение. По време на заседание на Общински съвет – Благоевград управителят на СБАЛО „Свети Мина“, д-р Георгиев представи доклад за текущото финансово състояние на болничното заведение. От него стана ясно, че болницата се нуждае от финансова помощ. По думите на д-р Георгиев, затрудненията се дължат на различни фактори, сред които забавянето на плащанията за онкологични лекарства от страна на Здравната каса, амортизация и дефекти на старата апаратура, както и ръст на заболелите. С отпускането на еднократната финансова помощ, Община Благоевград цели да помогне да бъдат покрити просрочени задължения към доставчици на медикаменти. Политиката, следвана от Община цели да развива и подобрява нивото на здравеопазване.

През 2014 година, базата на СБАЛО „Свети Мина“ беше разширена и подобрена по Проектът “Ремонт и оборудване на СБАЛО “Свети мина” град Благоевград”, финансиран по ОП “Регионално развитие”. Беше доставена и монтирана нова висококачествена апаратура. В болничното заведение се лекуват хора не само от Благоевград и региона, но и нуждаещи се от цялата страна.

RELATED ARTICLES

Most Popular