Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградБлагоевград става столица на БГ и световна музика! Хиляди жители и гости...

Благоевград става столица на БГ и световна музика! Хиляди жители и гости на града ще куфеят безплатно с Имани, Кристиян Костов, Криско, Паров Стелар…

  •  Фестивалът „Франкофоли“ и Годишните музикални награди на „БГ Радио” ще се проведат в новоизградения парк „Македония“

С изключително нетърпение жители и гости на Благоевград очакват най- значимите музикални събития от българската и световна сцена. Началото на двудневен маратон от хитове поставят звездите на българската музика с наградите на „БГ Радио”. Изключителен спектакъл на ново място. Това са само част от изненадите, които започват на 16 юни от 21,00 часа в новия парк „Македония“, района на бившите казарми. Организаторите повдигат завесата за някои от изненадите – изключително успешната песен на Евровизия – Beautiful mess и Кристиян Костов, Саги Абитбул с хита, завладял цял свят миналото лято Stanga. На сцената в Благоевград ще се изявят и любимите Рафи, Любо Киров, Део, Орлин Павлов, Дичо и Орлин Горанов, които са били водещи на церемонията през 15-те години история на наградите. В Годишните музикални награди на БГ РАДИО 2017 участие ще вземат още „Авеню”, Б.Т.Р., VenZy, Графа, DARA, Deep Zone Project, КАФФЕ, Криско, Миро, Михаела Филева, Михаела Маринова, Pavell & Venci Venc’, Поли Генова, TITA и още. Тази година наградата „БГ Вдъхновение“, която носи името на Ана Мария Тонкова и е единствената, която се избира от екипа на радиото, ще вземе Йорданка Христова.

Музикалното приключение, което се случва единствено в Благоевград, ще продължи на 17 юни с „Франкофоли. Благоевград“. Началото е от 17,30 часа отново в новия парк „Македония“. Меломаните ще имат възможност да видят на живо френската изпълнителка с най-нежния глас Имани, както и пионера на електро суинг музиката Паров Стелар, заедно с неговата банда. Звездното присъствие ще допълнят македонската група „Фолтин“ и българският DJ Marten, с които започва дългоочакваният фестивал. В Благоевград ще се случат редица изненади за първи път. Част от тайните е най-новият албум на Паров Стелар, който той ще представи на „Франкофоли. Благоевград“ – The burning spider.

Благоевград вече е в музикално вълнение. Анкета сред жителите на града показа, че повечето благоевградчани вече очакват свои близки и приятели от страната и чужбина. Някои от участниците в проучването споделиха, че очакват гости от Румъния, Германия, разбира се Гърция и Македония.

И тази година традицията в Благоевград продължава – входът за най-мащабните музикални събития „Frankofolies. Благоевград“ и Годишните музикални награди на „БГ Радио” е абсолютно свободен за жители и гости на града. Всички меломани имат гарантиран достъп и през двете фестивални вечери, без за това да е необходимо да притежават пропуски и покани. Въпреки некоректно разпространена информация и спекулации в публичното пространство музикалните събития „Франкофоли“ и БГ наградите са един своеобразен реверанс към почитателите на музиката. Фестивалът „Франкофоли“ и Годишните музикални награди на „БГ Радио” ще се проведат в новоизградения  парк „Македония“ (бившите казарми), а входът е от ул. „Ал. Стамболийски“, продължение на бул. „Д. Солунски“.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular