Борците на “Рилски спортист” с титла и 5 медала след републиканския шампионат край Панорамата

Шампионът Боби Василев (в средата) позира гордо на стълбичката на победителите в Плевен

 

  • Борислав Василев № 1 в кат. 76 кг, Георги Попов и Венелин Веселинов станаха вицешампиони

 

Асът на “Рилски спортист” Борислав Василев стана шампион на държавното първенство по борба за кадети (класически стил) в Плевен. Младокът не остави шанс на конкурентите си в кат. 76 кг, демонстрирайки впечатляваща мощ и удивителна техника на тепиха.

В спора за титлата Василев се справи с достойния си опонент Кирчо Стоянов от столичния “Левски”, качвайки се заслужено на най-високото стъпало на почетната стълбичка за радост на съотборниците си и треньорския щаб в лицето на Димитър Магаев и Юлиян Алдимиров.

На косъм от златото пък останаха Георги Попов и Венелин Веселинов, съответно при 46- и 100-килограмовите. Първият се бори като лъв, но падна в последната схватка от бъдещия първенец Денис Демирев (“Локомотив-93”, Варна), а Веселинов изгуби решителната битка от аса на “Тетевен” Игнат Миленов.

Радостни изживявания имаше и за постоянно прогресиращият Росен Бакрачев (58 кг), и за Румен Балабанов при 85-килограмовите, които стъпиха на подиума с трети резултати и се окичиха с бронзови отличия.

Силното представяне на самоковци край Панорамата допълниха Кирил Биволев и Емил Станоин, наредили се пети съответно в кат. 69  и кат. 76 кг, и Бойко Йовичин, затворил десетката при 100-килограмовите исполини.

Най-резултатен състезател на първенството стана Никълъс Сулев (кат. 63 кг, “Левски”), а приза за най-техничен борец грабна представителят на домакините Иво Илиев (58 кг).

В отборното класиране първото място бе за “Левски” със 74 т., пред “Тетевен” с 61 и “Изобор” (Пл) с 60 пункта.