„БУБА” издуха дубъла на „Рилецо” с 51 т. в Самоков, запази върха в „А” група – Запад

Мирослав Васов

 

 

Крушенията за втория отбор на „Рилски спортист” в „А” група – Запад продължават с пълна сила. След като паднаха от „Видабаскет” със 73:100 и от „Академик” (Сф) с 54:96, сега момчетата на Борислав Трифонов инкасираха ново тежко поражение – 48:99 от „БУБА баскетбол”. Двубоят бе от 7-ия кръг на дивизията, а след неговия край самоковци логично останаха на дъното, докато съперникът им продължава без грешка от началото на сезона – 7 победи от 7 мача.

Като извинение за домакините може да служи фактът, че те имат най-младия и неопитен състав в дивизията, със средна възраст на играчите от двубоя с „БУБА” 16 г. и 9 месеца!

Две неща заслужава да се отбележат след срещата в „Арена Самоков” – страхотното начало за гостите (26:6 в тяхна полза) и хубавата серия от 10:0 на „скиорите” в средата на втория период. Причината да не се завърже дуела бе великолепната игра на бившия състезател на „Рилецо” Александър Милов, който за 24 минути на паркета блесна с 24 точки, хвърляйки в размисъл зрителите по трибуните. Повече от половината актив за представителите на рилския град през първото полувреме (28 т.) пък бе дело на лидера Мирослав Васов, постигнал на сметката си 15 точки.

След антракта статуквото на игрището не се промени с нищо и столичани без каквото и да е колебание стигнаха до поредния си успех от началото на кампанията. Най-резултатен в техните редици бе юношеският национал Иван Алипиев с 24 точки, докато за „Рилски спортист-2” Васов се отчете със 17 пункта и 6 борби.