Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниБългарияБунт в Слънчев бряг: Валери - оставка! Бойко, помогни ни!

Бунт в Слънчев бряг: Валери – оставка! Бойко, помогни ни!

 

Над 500 души – служители на заведения в Слънчев бряг, излязоха вчера на протест срещу акция „Тишина“, подета от вицепремиера Валери Симеонов. Шествието тръгна от паркинга на една от най-хитовите дискотеки в комплекса – „Бедруум“, която беше сред подложените на проверка, оглавявана от Симеонов.

„Искаме си работата, кой ще ни плаща заплатата?“, масово питат служителите, които са предимно млади хора. Те предвиждат да проведат нов протест и в събота, като бунтът им ще продължи, докато не се постигне решение на проблема.

Шествието им се отправи към централната част на комплекса, като основната улица бе блокирана. Въпреки парализирания трафик шофьорите на автомобилите изразиха подкрепа към служителите. Засилена полицейска охрана следваше протеста.

Скандирания „Валери, оставка“ и „Бойко, помогни ни!“ озвучават демонстрацията. Млад мъж издигна лозунг „Усили, намали, Валери спи!“. Всички участници са категорични, че акция “Тишина” е удар върху бизнеса и доходите на обикновените хора, работещи в туризма.

Има разделение – някои хора искат шум и купонясват, други подкрепят Валери Симеонов. Така Цветан Цветанов коментира проверките по заведенията в Слънчев бряг.

Всички трябва да се придържаме към спазване на българското законодателство. Дали ни харесва или не – няма значение, посочи още зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с проверките в курорта.Той уточни, че легловата база в Слънчев бряг преди е била 18 000 а в момента е над 300 000.

Според него трябва да има по-конструктивен диалог с всички хотелиери.

Междувременно от НАП посочиха, че с над 100 млн. лв. са се увеличи оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 г.

Това показват данните от дистанционната връзка на агенцията с касовите апарати. Сред местата с най-голям ръст на регистрираните в НАП приходи е Обзор – 149% повече спрямо юли 2016 г. В големите курорти също има повишаване на оборотите. Така например в Албена ръстът е 62% спрямо юли 2016 г., в Слънчев бряг – 10%, а в Златни пясъци – 22%.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular