Saturday, May 4, 2024
HomeСпортЧетирима треньори от ФК "Кюстендил" със сертификати от италианската школа Coerver coaching

Четирима треньори от ФК “Кюстендил” със сертификати от италианската школа Coerver coaching

Лука Амадеси и Лоренцо Содеро проведоха двудневен курс с над 100 наставници в НСА

 

 

Футболните треньори Кирил Мицов, Красимир Петков, Мартин Йорданов и Николай Наков участваха в семинар в НСА, с лектори от италианска треньорска школа. Четиримата млади специалисти попиваха знания от Лука Амадеси и Лоренцо Содеро, които проведоха двудневен курс в столицата по методиката на Coerver Coaching.

Кюстендилските треньори бяха привлечени от Илиян Стоянов във ФК “Кюстендил”, който се очаква от май месец да се преименува на ФК “Стоянов”. В семинара участваха над 100 треньори от цялата страна и включваше и практически занимания с деца от столичната школа “Олимпия” и всички получиха сертификати от италианската школа.

Обучението за треньори по системата „Карвър” с деца от ФК “Олимпия”

“Най-радостното е, че много от практиките за обучение на деца ние вече ги прилагаме в нашата работа. Научихме и много нови неща, които ще ни бъдат полезни за в бъдеще”, сподели Мицов, който през ноември миналата година взе участие в такъв курс за първо ниво на Coerver Coaching в Рим, Италия.

Амбициите на Илиян Стоянов е треньорите да научат най-новите световни футболни тенденции и затова той ще се опита четиримата наставници да посетят скоро и школата на “Партизан” в Белград, която е една от водещите в Европа.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular