Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградЧиталищното настоятелство обжалва в съда решението на ОбС за кино в Петрич,...

Читалищното настоятелство обжалва в съда решението на ОбС за кино в Петрич, фирмата на Янаки Дерменджиев искаше малкия салон за 216 000 лв.

 

Решението на ОбС – Петрич салон в местното читалище да бъде отдаден на частна фирма за киносалон бе вкарано в съда от читалищното настоятелство и коалиция „Заедно за промяната“. Те са внесли жалба в Административен съд – Благоевград.

Общинските съветници подкрепиха предложението на кмета Димитър Бръчков малкият салон в НЧ „Братя Миладинови“ да бъде преобразуван в модерен киносалон. Това трябваше да стане чрез обявяване на публичен конкурс. Читалищното настоятелство обаче е счело, че решението е незаконосъобразно и го атакува пред Административния съд в Благоевград.

Припомняме, фирма „Кинополис Ентъртеймънт” ООД на Янаки Петров Дерменджиев имаше оферта към общината за киносалон в читалището за 216 000 лв. Фирмата има намерение в киното да има 3D система и ергономични кинокресла, както и нова климатична система. Фирмата трябва да плаща и месечен наем от 600 лв.

RELATED ARTICLES

Most Popular