Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионГоце ДелчевCovid леглата в МБАЛ-Гоце Делчев запълнени почти на 100%

Covid леглата в МБАЛ-Гоце Делчев запълнени почти на 100%

  • Тревожна тенденция в Перник – новите случаи са над 100 на ден

Почти на 100% са запълнени COVID леглата в болницата в град Гоце Делчев. Това съобщи д-р Ангел Тонгов от здравното заведение.

По думите му повечето пациенти са в средно тежко състояние, настанени с двустранни бронхопневмонии.

„Пациенти са настанени в четири отделения на болницата. В Детско отделение са 22-ма, в Инфекциозно 27, 10 са в Неврология, 15 в Ортопедия и 8 в Акушеро-гинекологично отделение. Двама са настанени в Интензивно отделение. Миналата събота изписвахме предварително. Засега се справяме. На мястото на всеки изписан настаняваме друг пациент. Всички лекари и медицински сестри – всички сме изморени, но продължаваме, каза още д-р Тонгов.

Увеличава се броят на хоспитализираните пациенти и в Перник, след като вчера за втори път за последните 7 дни броят на новозаразените в областта надхвърли числото 100.

Активни към момента в Пернишко са 954 случая. В болници се лекуват 178 души. 48 от тях са настанени в здравни заведения извън региона. Тенденцията към повишаване на заболеваемостта продължава. През миналата седмица в региона са регистрирани общо 510 случая на COVID-19 срещу 346 за предходната.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular