Friday, May 3, 2024
HomeРегионДолна баняДесетки доброволци възстановяват изгорелия параклис в Долна баня, кметът Джамбазов също прати...

Десетки доброволци възстановяват изгорелия параклис в Долна баня, кметът Джамбазов също прати финансова помощ от общината

 

Десетки доброволци се включиха във възстановяването на стария параклис “Света Петка” край Долна баня броени дни след като изгоря.

Те са организирани от църковното настоятелство при храма “Успение на Пресвета Богородица” с председател енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров. Така долнобанци се включиха в почистването и извозването след пожара на отпадъците в емблематичната за местните християни света обител.

Жени, мъже и младежи се отзоваха на поканата за помощ и съдействие за възстановяването на изпепеления от огъня стар параклис, който е с повече от вековна история.


С финансова и материална помощ вече са решили да помогнат много местни фирми и предприемачи, доброволен труд ще дадат ловците и рокерите, както и майстори строители от рилския град. Финансова и материална помощ ще окаже и община Долна баня с кмет Владимир Джамбазов. Кутии за парични дарения ще бъдат поставени в няколко търговски обекти, както и ще бъде открита специална банкова сметка, за да могат да преведат своите финансови дарения и долнобанци, работещи и живеещи в чужбина.

RELATED ARTICLES

Most Popular