Sunday, July 14, 2024
HomeРегионБлагоевградДецата на Благоевград пекат рождествени хлебчета в галерията

Децата на Благоевград пекат рождествени хлебчета в галерията

Деца от Благоевград ще пекат рождествени хлебчета в Градска художествена галерия. Началото на инициативата ще бъде поставено на 21 декември (четвъртък) в 11,00 часа и ще продължи на 22 декември (петък). Събитието е част от Работилницата на Дядо Коледа и от цикъла “Православна култура” на Православен информационен център, с подкрепата на община Благоевград.

През последните два дни от Работилницата на Дядо Коледа децата ще вземат участие в печенето на хляб и направата му. Представители ще покажат на малчуганите как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто.

Децата ще месят и пекат рождествените хлебчета под ръководството на представители от Православен информационен център на Неврокопска света митрополия. Децата ще бъдат запознати с мястото на хляба в православната традиция, както и техниката на приготвяне. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, докато хлябът се пече.

Хлябът от векове е символ на благодарността на хората към Бога. Хлябът участва в тайнствата на Църквата. В обредността на хлябовете е скрита дълбока символика, като от една страна или означава слънцето и оттам плодородието.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular