Thursday, May 2, 2024
HomeРегионГоце ДелчевГЕРБ депутатът Димитър Гамишев от Гоце Делчев хвърли оставка, НАП го проверява

ГЕРБ депутатът Димитър Гамишев от Гоце Делчев хвърли оставка, НАП го проверява

Депутатът от ГЕРБ Гоце Делчев Димитър Гамишев хвърли оставка като народен представител.

Причината за това е започнала данъчна проверка и изнесената в медиите информация, че депутатът е свързан с данъчни злоупотреби.
Малко по-рано от БСП обвиниха Гамишев, че преди да бъде избран за общински координатор на ГЕРБ – Гоце Делчев той е прехвърлил фирмата си на друга, която има 2 лева капитал и на чийто адрес има регистрирани 23 фирми.
Николай Бошкилов от левицата уточни и че фирмата дължи на хазната близо 200 хил. лв. и е добавена в позорния списък на НАП.  По думите му е неприемливо да има политически чадър върху народния представител Гамишев и от БСП призоваха ГЕРБ да вземе решение по случая, което отговаря на интересите на българските граждани.
Спас Гърневски от ГЕРБ уточни, че тази сутрин е била депозирана оставката на Гамишев, за да не се пречи на проверката и да не се спекулира с името на ГЕРБ.
“По този начин се показва как трябва да действа една демократична партия. При най-малкото съмнение в народни представители, те сами депозират оставката си, не чакат да приключат проверките и не се крият зад имунитети”, заключи той.

Очаквайте подробности

 

RELATED ARTICLES

Most Popular