Sunday, May 5, 2024
HomeСпортДостойно представяне и куп призови класирания за гимнастичките от "Велбъжд" от турнира...

Достойно представяне и куп призови класирания за гимнастичките от “Велбъжд” от турнира Angel`s cup

8-годишните малки таланти на кюстендилската школа с първо и второ място при ансамблите

Гимнастичките на клуб “Велбъжд” украсиха и обраха отличията на международния и републикански турнир по художествена гимнастика Angel’s Cup, който се организира за втора поредна година от СКХГ ЦСКА. Кюстендилската школа участва с 41 грации, които се представиха достойно и завоюваха 42 призови класирания.

Кюстендилските грации се представиха отлично.

Президентът на БФХГ Илиана Раева и трикратната световна шампионка Мария Гигова откриха надпреварата, а на откриването присъстваха и част от “златните” момичета на България, бронзови медалисти от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 – Рената Камберова, Любомира Казанова и Снежана Дечева, които наградиха медалистките. В състезанието участват около 500 гимнастички от 20 клуба в България, както и от Русия, Гърция, Австрия, Норвегия и Швейцария.

Куп отличия грабнаха надеждите на “Велбъжд”.

Отлично се представиха двата ансамбъла, родени 2010 година. Първи отбор в състав Габриела Машова, Гергана Харалампиева, Ани Джерманска, Красина Николова, Ивайла Стоянова спечели първото. Вторият отбор на “Велбъжд” се класира на 2-рото място в състав Бианка Крумова, Андреа Павлова, Виктория Иванова, Ивет Гълъбова. 8-годишните таланти играха ансамблови съчетания без уред.

В кат. „Елит” Ивайла Стоянова и Светослава Георгиева се класираха на 1-во място р. 2010 г. и 2009 г. Василена Йорданова е 4- та в многобой и 2-ра на въже, р. 2008 г. Нилана Колевска спечели три отличия при р. 2007 г. Тя е 2-ра в многобой, втора на въже и първа на обръч. Мишел Иванова се нареди 6-а в многобоя, 4-та на топка и обръч, 6-а на бухалки и 7-а на лента при р. 2005 г. Йоанна Валериева зае 5-и места на обръч и бухалки при р. 2004 г., а Михаела Александрова е 13-та в многобоя р. 2006 г.

Кюстендилската школа записа още 9 първи места, 16 втори и 11 трети в различните възрастови групи и категории.

Председателят на клуб “Велбъжд” Валя Машова изрази задоволството си от представянето на момичетата, които на килима са изиграли по най-добрия начин новите си композиции.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular