Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаДупнишкият депутат Ивайло Константинов съдейства за продължаване на програмата за лични асистенти...

Дупнишкият депутат Ивайло Константинов съдейства за продължаване на програмата за лични асистенти в Бобошево, ГЕРБ съветници търсят нов екип за проекта

Хубаво е, че вече се работи и по водопровода в с. Усойка благодарение на колегата Калфин, заяви Константинов

Дупнишкият народен представител от ГЕРБ Ивайло Константинов се ангажира да съдейства за продължаването на социалната програма за лични асистенти в Бобошево. Това стана ясно на изнесена приемна на депутата в община Бобошево.  Както „Вяра” писа, в общината имаше протест заради приключилата програма за лични асистенти и домашни помощници по проект “Независим живот”. Причината е, че общинското ръководство не е подало заявление до Агенцията за социално подпомагане за осигуряване на национален ресурс с мотива, че няма екип, който да работи по този проект.

Кметът на общината Крум Маринов също се срещна с Константинов.  Стана ясно, че общинската администрация е обещала да подготви всички необходими документи за осигуряване на средства и продължаване на програмата до края на месец декември тази година, както и да се съдейства на новия екип, който ще работи по нея през 2018 г. За търсенето на нов екип са се ангажирали общинските съветници от ГЕРБ-Бобошево, така че да не остават хората без социални асистенти. Пред заинтересованите страни Ивайло Константинов също се ангажира да съдейства, ако е необходимо.

Голяма част от хората, посетили приемната на Константинов, поставиха казуси, свързани с общинските и държавните служби. Той се ангажира да съдейства в рамките на своите правомощия.

По време на приемната част от хората заявиха като проблем комуникацията с общинското ръководство, направено бе и оплакване от представители на предприятие, намиращо се на територията на общината. Константинов обеща да провери сигналите и ако е необходимо, да вземе отношение.

“Всички срещи бяха със съвсем конкретни казуси, по които трябва да се работи. Хубаво е, че вече се работи и по водопровода в с. Усойка благодарение съдействието на колегата Кирил Калфин. Така че се надявам в скоро време да има повече теми, които да бъдат отхвърлени”, коментира Константинов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular