Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионКюстендилЕлеонора Василева от Кюстендил си татуира името на Тоше Проески, занесе торта на...

Елеонора Василева от Кюстендил си татуира името на Тоше Проески, занесе торта на гроба му

 

Хората като македонския певец са дар от Бога, каза 30-годишната жена

30-годишната Елеонора Василева от Кюстендил си татуира името на починалия в катастрофа македонски певец Тоше Проески. Тя се занимава с аранжиране на цветя и участва в много акции по набиране на средства за хора, изпаднали в беда.

Тортата, сътворена от Катя

Ели е една от хилядите почитатели на Тоше Проески и учредител на международния форум “Тоше – мост на любовта”, който всеки месец организира благотворителни кампании в продължение на десет години. Най-популярният изпълнител в Македония загина при катастрофа на 16 октомври 2007 г. На 25 януари емблематичният певец и любимец на няколко поколения, ако беше жив, щеше да навърши 37 години, припомня кюстендилката.

Ели с почитатели на Тоше и неговата сестра Дора (третата от дясно наляво)

Това стана и повод тя да татуира името на Тоше Проески на ръката си и да поеме към Крушево, където е вечният дом на Тоше. Ели за втора година е част от това събитие, като тази от името на българския форум на Тоше занесе торта в Крушево, която бе измислила и с много любов направена от неговата фенка Катя.

Стотици привърженици на Проески почетоха рождения му ден

“Крушево е малък планински град и ако хората чуят аз как говоря за него, ще си кажат, какво пък е толкова. Като цяло Крушево има много славна история и за мой късмет там е роден моят идол Тоше Проески. Не защото го приемам много близо на сърцето, но той е един велик човек. За краткия си житейски път той се е доказал. За седемте си години творчество е бил много продуктивен музикант и е харесван от хора от цял свят. Проески е невероятна харизматична личност и няма как да не печели сърца. За първи път когато бях в Крушево, бе за два часа, но веднага разбрах, че винаги ще се връщам там. За да съм такава, каквато съм, аз съм в някаква еуфория, някаква емоция, заряд за моите приятели и аз от Крушево черпя енергия. Ако спра да правя това, ще загасна, няма да я имам тази сила и пламъка. На 30-ия си рожден ден летях с парапланер в тандем именно на това вълшебно място. Бях си го пожелала и моите приятелки ми подариха това уникално преживяване. Крушево се намира над облаците и зарядът е огромен”, споделя Елеонора.

Кюстендилката вече няколко години по пет пъти посещава Крушево по различни поводи, дори и само да се зареди. За Тоше Ели споделя: „Тоше ми е най-добър пример за доблест, за хуманност, за огромно сърце, за скромност. Пример ми е за вярата в Бог, но не защото така трябва, а защото така го усеща. Пример ми е за това как с усмивка и песен преборва и покорява всички граници. Той е лекарство – лекува всички рани на душата с песен и усмивка. За мен Тоше наистина не е от този свят. Такъв човек не се ражда всяка година, не се ражда и на сто години. Редките хора като него наистина са дар от Бога! Те идват, запалват светлината в нас и дори когато си отидат, остава да свети в душата ни!”

 

RELATED ARTICLES

Most Popular