Футболистът Красимир Шапкаров напусна „Беласица” Петрич, отиде да си вади прехраната в Англия, отборът стартира подготовката си с 6 контроли

Валери Дагалов, Васил Чергов и Емил Казалиев ще помагат в треньорския шаб на футболет клуб „Беласица” в Петрич. Това стана ясно след среща между управителя на ОФК Беласица Георги Петров и новият старши треньор Иван Златински.
От досегашните футболисти отпадат Атанас Димитров-преминал във втородивизионния „Ботев” Враца и Красимир Шапкаров-заминал на работа в Англия.
Преминалият пробен период Благой Стоянов в елитния отбор на „Верея” Стара Загора предпочете да се завърне отново в Петрич и да заеме титулярното си място. Благой Таушанов започва лятна подготовка вече напълно възстановен от операция.

На база искането на „Комити” управителят на ОФК Беласица Георги Петров ще проведе нови разговори с игралите до момента футболисти в други отбори през изминалото първенство. Със сигурност отново ще облекат тренировъчния екип на „Беласица” Любо Танев-играл за последно в „Ботев” Враца и Симеон Бояджиев- играл за последно в „Септември” Симитли.

Старта на лятната подготовка ще бъде от 9.30 часа на 3 юли на стадиона в Коларово, където се играха досега официалните срещи за първенството на ЮЗ трета лига.

Уточнено бе  поради високите температури подготвителния цикъл на този етап да се провежда на стадиона в Коларово. Ще се огледат финансовите възможности на клуба и при възможност може да се проведе и лагер-сбор с двуразови занимания.

Общият брой на контролните мачове ще бъде шест. Засега са уточнени три от тях-с Пирин Гоце Делчев при разменно гостуване на 15 и 26 юли и на 22 юли с Вихрен Сандански. Продължават преговорите с други отбори за попълване на програмата за изиграване на максималния брой контролни срещи.

Ташко СУЛЬОТОВ