Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаГавра! Дупничанинът Георги Котев принуди с пистолет 4-ма мъже да тичат пред...

Гавра! Дупничанинът Георги Котев принуди с пистолет 4-ма мъже да тичат пред колата му, след 13 г. съдия Пейчева го осъди условно

 

Единият от потърпевшите почина, докато чака справедливост, дупничани питат: Защо съдът пропиля цяло десетилетие, за да се произнесе?

 

Дупничанинът и бивш собственик на колбасарски цех Георги Котев се размина с решетки и бе осъден условно за това, че преди близо 13 г. се изгаврил с четирима мъже, принуждавайки ги да тичат пред колата.

Светла Пейчева

Той даже удрял единия от тях с пистолет в главата и стрелял, съобщават от Районния съд в Дупница. Съдия Светла Пейчева наложи на подсъдимия Георги Котев наказание „лишаване от свобода” за 3 месеца и отложи изпълнението му за 3 години. Дупничани попитаха чрез в. „Вяра” има ли давност това дело и защо съдийката е чакала 13 години, за да се произнесе. „Съдът къде е бил толкова дълго време? Ама че бързо производство – 13 години, браво на магистратите, чакаме отговор защо Темида се забави цяло десетилетие и отгоре с произнасянето по случая”, настояват дупничани.

Екшънът се разиграл на 2 юли 2005 г. около 03,30 часа на Главен път Е-79. Подсъдимият направил опит да принуди Б.А.К., К.С.П. (вече починал), Б.Г. и В.Й. противно на волята им да тичат пред автомобила му от разклона на Главен път Е-79 за едно от селата в област Кюстендил. За да накара четиримата да тичат, изправеният на подсъдимата скамейка, който не е осъждан досега, е употребил за това сила (удряйки с пистолет главата на К.) и заплашвал, възпроизвеждайки изстрел с газовия си пистолет LADYKITALI. Опитът е останал недовършен по независещи от подсъдимия причини. Съдът отнема в полза на държавата пистолета и осъжда подсъдимия да заплати 135 лв. разноски по делото. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Кюстендилския окръжен съд.

Котев направи колбасарски цех с Жулиета Георгиева – Джамбазка. Двамата се прочуха с множество инциденти с ХЕИ и полицията, свързани с избити коне и магарета. С техните имена се свързваха и спрени камиони с коне, стигнали до трупно разложение. Цехът им днес пустее, а Котев отиде на работа в бензиностанция ОMV. След време се издигна в йерархията и се прочу с огромните автомобили, които кара.

Четете още:

ТУК и ТУК

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Ама този ли бил “висшиста” , браво,браво, евала !!! Този язовец не е ли от Яхиново бре ?

Comments are closed.

Most Popular