Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаГеорги Атанасов от Самораново: Бившият шеф на полицията в Дупница Ивайло Дамянов...

Георги Атанасов от Самораново: Бившият шеф на полицията в Дупница Ивайло Дамянов ми удари шамар за забележка, беше запалил пожар до гробището в селото

Георги Атанасов

Оплаках се в прокуратурата и пожарната с официални жалби, искам извинение, твърди бившият шлосер

Говорителят на ОДМВР-Кюстендил Катя Табачка: По случая е образувана преписка

Бившият шеф на полицията Ивайло Дамянов запали огън край гробището в дупнишкото село Самораново и ме удари заради направена забележка, обяви в редакцията на в. „Вяра” бившият шлосер Георги Атанасов.

Ивайло ДамяновЕто какво разказа той едно към едно за случая: „Бившият началник на Районното управление на полицията в Дупница и на Охранителна полиция към ОДП- Кюстендил Ивайло Дамянов ми удари шамар. Това се случи на 20 август около 20 часа. Отидох на нивата и овощната си градина, които се намират до гробището на село Самораново, събрах 5-6 ябълки и си тръгнах, но усетих мирис на дим.

Катя Табачка

Спрях велосипеда, с който се движех, на горния вход на гробищния парк и видях пламък до оградата, между нивите и паметниците. Видях и Ивайло Дамянов, който беше със съпругата си и двете им деца. Отидох при тях и му направих забележка, тъй като беше запалил огъня до паметника на сина си, който почина преди няколко години. Позволих си забележката, тъй като имаше опасност да пламнат сухата трева и посевите от царевица, намиращи се наблизо. Тогава последва плесникът по дясната ми буза и ухо. Съпругата на Дамянов го спря. Преди около месец някой друг беше запалил боклук, при което бяха опърлено мои овощни дървета – круша, орех, ябълка. Идваха от пожарната, обадих се на кметицата на селото, на тел. 112, но човекът, запалил пожара, остана неизвестен. Сега е известен, но няма реакция, въпреки че още писах жалба до Районната прокуратура и противопожарната служба в Дупница, както и до Министерството на вътрешните работи”, оплака се във в. „Вяра” Георги Атанасов от Самораново. Освен устното оплакване бившият шлосер в закрития Завод за инструментално оборудване в Дупница бе изпратил и писмо до редакцията. Атанасов настоява Ивайло Дамянов да му се извини, да му плати обезщетение, за да не го съди, и да бъде уволнен дисциплинарно. 70-годишният саморановец твърди още, че в деня на инцидента колата на Дамянов е била управлявана от съпругата му, която по думите му: „Може би вероятно няма свидетелство за управление на МПС, не съм сигурен, но това ще покаже проверка, ако тя бъде предизвикана от компетентните органи”, казва бившият шлосер.

За коментар чрез пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Кюстендил потърсихме директора на ведомството и Ивайло Дамянов, който работи в системата.

„По случая има образувана преписка в РУ-Дупница, материалите са изпратени на РП-Дупница за действия по компетентност”, гласи отговорът на говорителя на полицията Катя Табачка.

Дамянов в момента работи в системата на МВР в звено за борба с корупцията. Преди 2 години по сигнал, че се възползва за лични цели от служебната кола, тогавашният министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова се закани да търси дисциплинарна отговорност от Ивайло Дамянов от дупнишкото село Самораново. По случая беше извършена административна проверка от служители на Дирекция „Инспекторат” и Звено за материални проверки. Справката е утвърдена от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

 

 

Четете още ТУК и ТУК

 

 

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Как може изобщо някой да обръща внимание на този слапатник Гоше. Този май няма човек с който не се е заял. Малко му е било ако е така макар ,че не вярвам г-н Дамянов да си цапа ръцете с този боклук. Може да попитата който и да е саморановец за този и ще получите същия отговор

  2. Напълно съм съгласна с Йордан.Това подобие на човек е толкова просто и ограничено същество че, само гледа да докопа пари от някъде. Злобен и злопаметен е.Отвратителен е. Гоше лъже нагло.

  3. Напълно съм съгласна с Йордан.Това подобие на човек е толкова просто и ограничено същество че, само гледа да докопа пари от някъде. Злобен и злопаметен е.Отвратителен е. Гоше лъже нагло.

Comments are closed.

Most Popular